שיתוף הציבור בנושאים משולחן הממשלה
  • דף הבית
  • שיתוף הציבור
  • בלוג
  • אודות
    • שותפים

נושאים לדיון

• ביטחון
  • הגנת הסביבה
  • חברה ורווחה
  • מדיה חברתית
  • מיסים וכלכלה
  • תקשורת
  • תשתיות
  • בנייה ודיור
  • חוק ומשפט
  • חינוך
  • בריאות
  • רכב ותחבורה
  • עבודה ותעסוקה
  • עליה וקליטה
  • חקלאות ובעלי חיים

פוסט אחרון

02.02.2012 | יום חמישי 13:15
פורום הממשל הפתוח: קריאה להמלצות
השר מיכאל איתן קורא ומבקש את המלצתך לחברים לפורום הממשל הפתוח. חברים שלוקחים חלק בפעילות מגזר שלישי, אקדמאים ואנשי טכנולוגיית המידע: "הנני מתכבד לפנות אליך מתוקף תפקידי כיושב ראש ועדת השרים...
לבלוג שיתוף הציבור»

לשפר את אתר שיתוף הציבור

לשפר את אתר שיתוף הציבור

• משרד ראש הממשלה
  • מיסים וכלכלה
הוסף תגובה חדשה
  • 327 בעד
  • 98 נגד
  • סה"כ: 425 הצבעות

אהבתם את אתר שיתוף הציבור? רוצים לספר לנו? כתבו כאן בתגובות!

רוצים לשפר את אתר שיתוף הציבור? מצאתם באג מעצבן? זה המקום לכתוב!

רישמו כאן בטוקבקים את ההצעות לשימור ושיפור ואת התקלות הקטנות ונתקן במהרה. 

לא מסתדרים? רוצים ליצור קשר ישיר לעורכי האתר? ליחצו כאן!

• share
  • Tweet
  • הוסף תגובה חדשה
  • גרסה להדפסהגרסה להדפסה
  • הורד את הנושא כקובץהורד את הנושא כקובץ

תגובות

פוטנציאל ייחודי שראוי לנצל

הוגש ע"י אנונימי ב־ו', 11/11/2011 - 13:15.

כפי שכתב קולגה שלי בשרשור התגובות, היוזמה מוערכת ונראה שהושקעה לא מעט מחשבה בבניית האתר ובתועלות לציבור. עם זאת, סביר להניח כי ללא קידום אתר ראוי, פרסום במדיה או לפחות ייעוץ נכון, המודעות של כלל הציבור לאתר לא תגדל עד לכדי מימוש הפוטנציאל. אנשים מחפשים נושאי עניין באינטרנט ומנוע החיפוש הוא המקום הראשון אליו הם ניגשים. לעניין זה, אני מעוניין להציע לכם שירותי יעוץ לשיווק האתר באינטרנט, בהתנדבות. במידה וקיים עניין אשמח אם תחזרו אלי בעניין זה דרך אתר העסק- איתן יריב, קידום אתרים

• השב לתגובה זו

להוסיף גם פורום מזוהה

הוגש ע"י אראל סגל הלוי ב־ה', 11/10/2011 - 08:33.

הפורום האנונימי הוא מצויין, אבל לדעתי כדאי להוסיף גם פורום מזוהה - פורום שכדי לכתוב בו יהיה צריך להירשם במשרדי הכנסת, ע"י הצגת תעודת זהות, קורות חיים וריאיון אישי.

הרעיון הוא להקים פורום של יועצים מתנדבים מקרב הציבור, שייעצו לחברי הכנסת בכל נושא שחברי הכנסת ירצו לשאול אותם. פורום מזוהה יעורר אמון רב יותר בקרב חברי הכנסת משתי סיבות:
* יהיה אפשר לראות (על-פי קורות החיים) מה רמת המומחיות של הכותב בנושא הנדון.
* יהיה אפשר לראות האם לכותב ישנו עניין אישי בנושא הנדון - האם הוא לוביסט העובד בשירות של חברה מסחרית כלשהו, וכד'.

ההצעה לא באה להחליף את הפורום הקיים. מי שלא רוצה להזדהות יוכל להמשיך לכתוב כמו עכשיו בפורום הקיים. המטרה היא רק להוסיף עוד כלי, שלחברי הכנסת יהיה יותר קל להיעזר בו.

• השב לתגובה זו

מצוקת הדיור

הוגש ע"י אורן דרעי ב־ד', 07/27/2011 - 04:00.

ביקוש הדירות בארץ נובע מהשקעות אנשי עסקים, מה שגורם להמון הכנסות שברובם המוחלט הרווח מהשכירות לא מכניס לקופת המדינה . לכן על הממשלה להוציא חוק המגביל את אנשי העסקים מלרכוש מספר מסוים של דירות ובכך לגרום להיצע להתאזן אל מול הביקוש. מלבד זאת המון תושבים ותיקים עוברים לבני ביתך ומפנים את בתיהם אז מדוע שלא לתת מענקים לזוגות צעירים עבור בתים ישנים גם... המחיר יהפוך לאפשרי כך שלא יהייה צורך להתעסק עם הקבלנים שלא כל כך ישתפו פעולה ממילא...

• השב לתגובה זו

תכלס מה יוצא מזה?

הוגש ע"י דרור זהר ב־ד', 07/27/2011 - 01:53.

האתר הזה יכול להיות ניצן ראשון של דמוקרטיה אחרת.נראה שכדי לזכות באמון הציבור ולמשוך השתתפות ערה ואיכותית לאורך זמן אנחנו צריכים לראות שהקולות שמושמעים פה באמת נשמעים ומשפיעים. אני מציע להוסיף לכל דיון מקום שבו תופיע תגובת הממשלה/הכנסת ואיזו החלטה התקבלה לבסוף. אפשר להוסיף כולים נוספים שמדגישים את ההצלחות והכשלונות של הציבור להשפיע על מקבלי ההחלטות דרך האתר.

בהצלחה!

• השב לתגובה זו
התמונה של שיתוף הציבור

היי דרור

הוגש ע"י שיתוף הציבור ב־ד', 07/27/2011 - 13:02.

ברור שמדובר ביוזמה חדשה שצריכה להוכיח את עצמה.
אני מציע לך להעיף מבט בדיונים קודמים שערכנו בשיתוף הציבור, שם התקבל מענה ממשרדים ממשלתיים, ואף הוזמנו אזרחים לישיבה פנים אל פנים עם נציגי הממשלה:

עישון, משרד הבריאות:
http://www.shituf.gov.il/discussion/436
http://www.shituf.gov.il/content/560
http://www.shituf.gov.il/content/571

התכנית להתאמת מע' החינוך למציאות הטכנולוגית:
http://www.shituf.gov.il/content/571

תודה על הפידבק!

• השב לתגובה זו

נחמד אבל הייתי משקיע בזה יותר

הוגש ע"י דרור זהר ב־ה', 07/28/2011 - 01:01.

כך שמבט חטוף אני יכול לראות אם לגבי דיון מסוים שיש כבר עדכון של תוצאות או לא ע"י הוספת אזור "תוצאות" לפורמט הקבוע של עמוד דיון
ןגם, הייתי מוסיף לעמוד "שיתוף הציבור" רובריקה של "דיונים משפיעים" לצד החמים והמוגבים ....

אה, ועוד דבר - שהאתר יזהה אותי ויפסיק לדרוש ממני למלא את כל הטופס על כל תגובה שאני מוסיף, זה מאוד לא נוח

• השב לתגובה זו

מיקוד ואשכולות נושאים

הוגש ע"י דרור זהר ב־ד', 07/27/2011 - 01:43.

דבר ראשון ישר כוח על האתר ועל תנופת הפיתוח והטיפוח שמורגשת בו.

אני עוקב אחר נושא חוק המישוש ופתחתם בעניין יותר מחמישה נושאים שונים לדיון. זה גורם לפיזור ומקשה על דיון יעיל. אם יש עניין לפתוח כמה דיונים באותו נושא עדיף לכנס אותם באשכול תחת כותרת אחת ברורה.

• השב לתגובה זו
התמונה של שיתוף הציבור

מיקוד דיונים

הוגש ע"י שיתוף הציבור ב־ד', 07/27/2011 - 13:05.

נכון לעכשיו ניתן לעקוב אחר הדיונים השונים מהדף הראשי שם יש נודקיו המציג 4 דיונים (או פוסטים) שעל הפרק,
ובנוסף על ידי בחירה בנושאים לדיון בצד ימין של המסך ("חוק ומשפט, בריאות, חינוך וכו').

היית עושה את זה אחרת?

• השב לתגובה זו

מיקוד - חוק המישוש לדוגמא

הוגש ע"י דרור זהר ב־ה', 07/28/2011 - 00:52.

אהלן

נראה שלא הבנת אותי
ישנם מספר נושאים פתוחים (או לא) שעוסקים בחוק המישוש:

http://www.shituf.gov.il/discussion/523
http://www.shituf.gov.il/discussion/263
http://www.shituf.gov.il/discussion/524
http://www.shituf.gov.il/discussion/264
http://www.shituf.gov.il/discussion/262
http://www.shituf.gov.il/discussion/495

אם אתה נכנס לאחד מהם, אתה לא יודע שהאחרים קיימים
וככה במקום ליצור במה לדיון (=מרחב שרואים אותו ושומעים אותו מכל מקום) יוצרים פיזור.

לכן, אם אפשר, עדיף שיהיה דיון אחד לכל נושא.
אם רוצים יותר מאחד כדי לקיים מספר דיונים מקבילים באספקטים שונים של אותו נושא - לתת בתאור של כל דיון את פריסת הדיונים המקבילים וקישורים אליהם

• השב לתגובה זו

שיבוש בתאריך התגובות

הוגש ע"י זיו ב־ג', 07/26/2011 - 19:15.

התגובות המופיעות באתר , מופיעות בפורמט אמריקאי - מבלבל מאוד למי שהוא ישראלי -(mm/dd/yyyy ולא dd/mm/yyyy כמו שמקובל בישראל)

בנוסף אני ממליץ להוסיף ענן תגיות גם לכתבתות וגם לתגובות.

אחד הדברים המפתיעים , הוא מיעוט התגובות והמצביעים באתר.. חסר פרסום לשירות ול"הצלחות" שלו , כלומר .. הוכחות שהתכנים באמת מגיעים למישהו ומשנים! ... אני מאמין שהרבה אנשים שמגיבים באתרים אחרים.. היו מקווים למקום בהם התגובה שלהם תחשב...

חסר שירות /כלי להוספת נושאים ע"י הציבור... כלי שיאפשר לי להוסיף שאלות/מענות /טענות ואולי הכי חשבו - הצעות בנושאים שלא הועלו פה... חשוב אולי להוסף כלי להצבעות .. גם על חשביות הדיון וגם על הפתרונות המוצאים ... חשיבות הדיון - תאפשר להתעלם מהצעות מופרחות, ווהצבעה על הפתרון המוצא, דומה למנגנון שכבר קיים באתר...

מה המשמעות בעד/נגד בנושא הזה "לשפר את אתר שיתוף הציבור" ... מי שמתנגד - מתנגד לשיפור השירות לציבור? זה מאוד לא ברור

• השב לתגובה זו
התמונה של שיתוף הציבור

היי זיו

הוגש ע"י שיתוף הציבור ב־ד', 07/27/2011 - 13:07.

לגבי תצוגת התאריכים, קבלנו. צודק לגמרי!

שירות להוספת דיונים - כרגע שיתוף הציבור היא יוזמה יחסית חדשה ואנו לא מאפשרים הוספת דיון על ידי הגולשים, יתכן אד שהדבר יתאפשר בהמשך הדרך.

הבעד או נגד בדיון הספציפי הזה אכן פחות משמעותי. יש דיונים אחרים בהם אנו דנים על יוזמות שונות ואז באמת הבעד או נגד מקבל משמעות אמיתית.

תודה רבה!

• השב לתגובה זו

בטלו את הפינה הזאת!

הוגש ע"י shaul ב־א', 06/19/2011 - 23:23.

יש לבטל את הפינה הזאת מכיוון שהיא יוצרת אצל המכובדים השלייה שזהו רצון העם וזה לא נכון!.

אתם מפרסמים רק את התגובות שנוח לכם ואינכם מאפשרים להביע דעה מנוגדת למרות שמנוסחת בכבוד!.

מערכת ההצבעה אינה אמינה ואינה משקפת את רוב העם!.

אפילו אם ישנן 500 הצבעות שהם מהווים מדגם מייצג זה איננו אומר שזהו רצון העם ורק משאל עם יכול לקבוע את רצון העם!.

הפסיק להשלות את כולנו!.

• השב לתגובה זו

ועוד דבר כל תגובה שנשלחת אומרת שיש מערכת סינון

הוגש ע"י אריק רוזמן ב־ד', 06/29/2011 - 07:38.

מערכת סינון שנקבעת על פי דעתו של אותו אדם שנתקל בהודעה ומטפל בה, זה לא יעבוד זה אבסורד. זה מתאים ל YNET לא לאתר ממשלתי !!! בהצלחה, אם אתם כל כך רוצים מערכת סינון אין היא צריכה להיות על ידי גורם אחד אלא על ידי תוכנה כל שהיא שמזהה מילים מראש כמו מנייק \ זבל וכדומה ומוחקת אותם - מעבר לכך שום איש אין לו זכות להלחליט איזו דיעה תרשם ואיזו לא. התאכזבתי לראות אתר ממשלתי פועל כמו YNET בשוק אבל שוב זה רק מוכיח את מה שכולם אומרים הממשלה הזו לא באמת צריך אותה, הם צריכים אותנו.

• השב לתגובה זו

שקיפות אמרה מישהי שהפנתה אותי לפה

הוגש ע"י אריק רוזמן ב־ד', 06/29/2011 - 07:35.

במקום לבטל צרו שם משתמש תואם לת.ז., כמו כן מחיקת הודעות לא תניב תוצאות טובות אלא להיפך!!! סתימת פיות היא מעשה שלא יעשה אם האדם שמאחורי דבריו יודע שעליו לתת פרטים אמיתיים ועליו להזין מספר ת.ז. כדי שיתקבל במערכת הוא יחשוב פעמיים לפני שהוא מגנה מישהו במילים חסרות רסן, אם תתיחסו אתם, בוני האתר בכבוד הראוי לאתר אין שום סיבה שבאופן כללי שרוב המשתמשים לא יתיחסו אליו באותו הכבוד. ולקריאות גנאי וכדומה ניתן יהיה לפעול בהתאם לחוק המפלה שקיים במדינתנו.

אני חושב שהאתר הזה הוא מבורך, צריך לקדם אותו ולא להוריד אותו.

• השב לתגובה זו

סיכום לחוקים המייאשים

הוגש ע"י עומר טל ב־ג', 04/05/2011 - 20:24.

בבקשה, כשאתם מנסים לשתף את הציבור, ציבור שברובו לא מכיל עורכי דין או חברי כנסת מנוסים, נסו לפשט לנו את הצעת החוק למילים שכל אחד יבין, וגם בקצרה אם אפשר.

זאת הדרך היחידה לשתף את הציבור, הוא חייב להבין

• השב לתגובה זו

לא שפה משפטית

הוגש ע"י מורד שטרן ב־ד', 04/06/2011 - 13:40.

היי עומר,

שים לב שכל דיון שאנו מעלים כולל חלק משפטי (אותו חלק שלא כולם מבינים...), ועם זאת כולל גם חלק הסבר בשפה יחסית פשוטה. יש לך מקרה ספציפי לדיון כזה שנתקלת בו?

• השב לתגובה זו

הצעות שיפור

הוגש ע"י אלחנן ב־ג', 04/05/2011 - 14:38.

יש להפריד הצבעות שעוד לא נגמרו מהצבעות שכבר נגמרו, והצבעות שאין להן תאריך סיום. כמו כן בדף הראשי ובכל מקום שמופיע קישור לדיון/הצבעה כלשהם, כדאי לכתוב ליד את התאריך בו הועלה הדף, ואיזה סוג הצבעה זו (הצבעה פתוחה, הצבעה שנסגרה, הצבעה ללא תאריך סיום)

• השב לתגובה זו

קיבלנו

הוגש ע"י מורד שטרן ב־ד', 04/06/2011 - 13:39.

תודה על ההערה,

התייחסות לעניין הזה תופיעה בגרסה הבאה של האתר.

• השב לתגובה זו

הצבעות לא אנונימיות ונימוקי הצבעה?

הוגש ע"י עידו ב־ב', 04/04/2011 - 07:36.

האתר והרעיון מעולים.
שאלה: כשאני מסתכל על תוצאות הצבעה שמעניינת אותי, לדוגמה תמלוגי הגז, אין לי מושג למה 750 נגד ו50 בעד.
מה דעתכם על:
1. הצבעות לא אנונימיות למי שרוצה - ע"י הצבעה עם פרופיל פייסבוק או אמצעי זיהוי אחר, כך שאפשר יהיה לראיין את המצביעים.
2. אפשרות אחרת - הוספת נימוקון טוויטר סטייל - עד 140 תוים לכל הצבעה.

כמו כן, מה עם משרות פתוחות אצלכם? :)

• השב לתגובה זו

מסכים, צריך לתת משקל רב יותר לדעות של אנשים שמוכנים להזדהות

הוגש ע"י אראל סגל הלוי ב־ה', 11/10/2011 - 08:35.

אחרת יש חשש להטיה של התוצאות ע"י לוביסטים מטעם בעלי ההון.

• השב לתגובה זו

כל הכבוד על האתר! שני נושאים בולטים חסרים

הוגש ע"י דנה ב־ד', 11/24/2010 - 09:27.

שלום
ראשית - כל הכבוד על האתר!
מאד נחוץ ומאד מעודד שהוא הושק.
שנית - שני נושאים שבולטים בחסרונם ברשימת הנושאים:
חברה ורווחה
איכות סביבה

שני נושאים אלה חשובים ביותר ומעסיקים חלק ניכר מהציבור, ובוודאי נמצאים בכל עת על שולחן הממשלה.

אני מבינה שהאתר יחסית חדש ועדיין לא מוזנים כל התכנים בכל הקטגוריות, אך מציעה שלפחות יופיעו הנושאים הללו ברשימה מימין עם שאר הנושאים (שחלקם גם כך עדיין עומדים ריקים מתוכן).

תודה ובהצלחה לכולנו בנוגע ליעילות ולמידת ההצלחה של האתר!
דנה

• השב לתגובה זו

הקטגוריות בצד לא עובדות טוב

הוגש ע"י אורי אדם ב־ו', 10/29/2010 - 11:52.

הקטגוריות מימין - בריאות, חינוך, חוק ומשפט וכולי - לא באמת מעידות על התוכן שלהם.
לדוגמא, את הנושא הנוכחי מצאתי תחת "מיסים וכלכלה"...

בהחלט אהבתי את האתר,
ויש שני עניינים על סדר היום שאשמח לראות בדיון פה.
האם יש דרך להציע נושא?
באופן ספציפי אני מתכוון לדיון המתקיים בימים אלו בין משרד החקלאות לארגוני זכויות החיות בעניין התקנת תקנות גידול נאות לתרנגולות המטילות של ענף הביצים.
וכמובן נושא 'חוק הנאמנות' שרץ בכותרות.

• השב לתגובה זו

שלום אורי

הוגש ע"י מורד שטרן ב־א', 10/31/2010 - 21:54.

אתה צודק לגמרי, בימים אלו האתר נמצא בתהליכי שידרוג והבעיה שציינת בהחלט תקבל מענה.

בינתיים, ניתן להציע נושאים לדיון בפרטי, בהמשך הדרך נשמח לקבל גם בפומבי עניינים לסדר היום.

• השב לתגובה זו

תוספת לאתר

הוגש ע"י יוסף וסילבקי ב־א', 10/24/2010 - 16:34.

כדי להוסיף לאת גם אפשרות להצעות חוק פרטיות ..וכך להקל ע המציעים

• השב לתגובה זו

הצעות חוק פרטיות

הוגש ע"י מורד שטרן ב־א', 10/31/2010 - 21:47.

תודה על הרעיון :)

בינתיים אנחנו נתמקד בהגברת ההשפעה של הגולשים כלפי הצעות חוק ותזכירי חוק קיימים.

• השב לתגובה זו

הארות לצפייה טובה ונכונה יותר

הוגש ע"י אברהמי ב־ד', 10/20/2010 - 16:31.

ברכות לאתר
בתקווה שהכתוב ילקח בחשבון לטובת כלל הציבור.
חשוב שהמידע יפורסם גם למי שאין להם אינטרנט בבית כדי שאזרחים שאינם מרושתים יוכלו להביע דעתם.

לא מצליחה להגדיל את האותיות בכרום, לא בדקתי בשועל ובאקספלורר, חשוב ביותר .
שבאמצעות הפונקצית CTRL+ ניתן יהיה להגדיל את הדף כך שגם כבדי ראיה וגיל הזהב יוכלו לקרוא. בהתייחס לחוק הנגישות. איגוד האינטרנט הישראלי מאמינה שיסיע בפתרון הנושא.

השם והסיסמה לא נשמרים וזו "פרצה" שצריך לתקן.

אותיות הזיהוי שישמעו גם קולית לטובת עיוורים. כמו הכתוב.

את הכתוב לקבל אם האותיות גדולות או מובלטות B שכן

לא כולם יכולים להבחין בעובי האות. ולציין בכיתוב מעל הסיסמה באותיות גדולות שישנן כמו עכשיו
והחלת מספרים יחד עם האותיות.

שמירה על פרטיות האזרח. אולי חתימה להסכם כל שהוא כדי לאפשר פתיחות גדולה יותר.

ריכוז תגובות בנושא איקס במקום אחד כפי שתחליטו כולל מנגנון חיפוש לנושאים מרכזיים שימנעו כפילות.

תאריך כתיבת ההודעות.

לא לחבר לרשתות החברתיות שיש נגדם תביעות ייצוגיות על מסירת פרטים אישיים ועוד.

לא בשלב שהאתר נבנה. מנועי החיפוש מספיק טובים להביא אל האתר הממשלתי.

אפשרות כתיבת ההודעה באותיות גדולות יותר. לפחות 12

תודה מראש

ובהצלחה

• השב לתגובה זו

הערות והארות

הוגש ע"י מורד שטרן ב־ה', 10/21/2010 - 14:11.

קיבלנו את ההערות אודות נגישות האתר, הן ילקחו בחשבון ואנחנו מתכוונים לתת על עניין זה דגש, האופציה המובנית בדפדפן CTRL+C דווקא פועלת יפה. נשמח לעזור לך ספציפית אם זה עדיין בעייתי אצלך.

תודה רבה!

• השב לתגובה זו

תודה לתגובה המהירה.

הוגש ע"י אברהמי ב־ה', 10/21/2010 - 15:15.

לאחר שרשמתי אמש בדקתי שוב.

עובד טוב באקספלורר ובמוזילה(שועל) . קיים סרגל שמאפשר גלישה ימינה ושמאלה בעמוד.

בכרום. נכון ש-CTRL+ עובד. לא ניתן לראות את כל העמוד אלא חלקו בהעדר סרגל גלישה למטה.

ייתכן שאינני מודעת למיל מאובטח המאפשר לשלוח לכם צילום מסך.

מציעה לשלב בצד עוד קטגוריה.

מידע לאנשים עם צרכים מיוחדים.

מידע שיכלול אפשרויות גלישה שונות למי שזקוק להן.
ברור לי שלא ניתן יהיה להחיל הכל בבת אחת . הדרכה קצרה, בהחלט יכולה לסייע

כנ"ל לגבי הגיל השלישי.
המייל שלי ידוע לכם. לשאלות נוספות.
תודה ושבוע טוב.

• השב לתגובה זו

תאריך ההעלאה לדיון

הוגש ע"י יאיר ב־ד', 10/20/2010 - 09:04.

רק היום ראיתי את האתר - כבוד!!
לא מצאתי את תאריך ההעלאה לאתר\לדיון - האם אני נמצא בדיון עדכני או במשהו ישן? כדאי שלא רק תאריכי התגובות יאמרו את זה - מה גם שאת התגובות רואים רק לאחר פתיחת הפריט.

• השב לתגובה זו

תודה רבה

הוגש ע"י מורד שטרן ב־ד', 10/20/2010 - 17:16.

קיבלנו את הערה שלך לגבי התאריך. זה חשוב ביותר, תודה!

• השב לתגובה זו

חסרים נושאי איכות סביבה

הוגש ע"י איל ב־ג', 10/19/2010 - 22:58.

חסרים נשאי אכות סביבה אויר ותחבורה בצמוד לתנופת בניה מואצת
ואכות חים

• השב לתגובה זו

הוספת הצעות של משתמשים

הוגש ע"י אור ב־ג', 10/19/2010 - 17:02.

ה3 הכי פופלריות כול חודש יעלו לדיון על ידי ח"כ בוועידה פומבית .

• השב לתגובה זו

הוסיפו מדורי תקשורת וטכנולוגיה

הוגש ע"י אסף פרי חדש ב־ג', 10/19/2010 - 15:13.

וקישורים לקידום ברשתות חברתיות.

בנוסף יהיה נחמד לראות פאנלים של אזרחים וחברי כנסת מתדיינים בשידור חי בנושאים המועלים באתר.

לטעמי, האתר הוא יוזמה מבורכת העשויה להצעיד את ישראל למקום טוב יותר.

המשיכו כך.

• השב לתגובה זו

היי אסף

הוגש ע"י מורד שטרן ב־ג', 10/19/2010 - 16:25.

אתה צודק לגבי הקישורים לפעילות ברשתות החברתיות, בקרוב האתר ישודרג וגם זה ייכנס בצורה מסודרת, בינתיים אנחנו מזמינים אותך לבקר בדף הפייסבוק של שיתוף הציבור: http://www.facebook.com/Shituf.Gov  ובחשבון הטוויטר שלנו:  http://twitter.com/Shituf_Gov

אנחנו מקבלים את הערות שלך לגבי השידורים החיים  ומאד שמחים שאתה חושב ,כמונו, שהאתר תורם לחברה הישראלית.

אם תוכל בבקשה רק להסביר למה בדיוק התכוונת בהוספת מדורי תקשורת וטכנולוגיה..

• השב לתגובה זו

כל הכבוד על האתר אבל...

הוגש ע"י ברק גרנות ב־ו', 10/08/2010 - 10:55.

א. חבל שלא נתתם במה נרחבת לשירות הנהדר הזה - הוא חשוב ממדרגה ראשונה.
ב. חבל שאפילו חברי כנסת ועוזריהם לא מודעים לאתר הזה (אני עוזר פרלמנטארי).
ג. כדאי לספק לעוזרים הפרלמנטאריים את האפשרות להעלות לאתר הצעות חוק פרטיות, עוד לפני שהן מגיעות לשולחן הממשלה, על מנת לקבל חוות דעת ציבורית והיערות לשיפור לפני ההגשה.

ד. כדאי להעלות כל הצעת חוק שמגיע לועדת השרים לחקיקה כשבוע לפני הדיון בנושא, כדי שהשרים יוכלו לקבל פידבק מהציבור - מה הציבור חושב על ההצעה הנדונה?

ה. כדאי לסנכרן את האתר עם פייסבוק וטוויטר, באופן שיקפיץ איזכור חדש על כל עדכון של יוזמה או הצעת חוק למתעניינים. באופן הזה, תגדילו מאד את מעורבות הציבור במיזם.

תודה רבה על האתר !

• השב לתגובה זו

שלום ברק

הוגש ע"י מורד שטרן ב־ג', 10/12/2010 - 17:43.

א. דווקא נתנו, אני מצרף 2 לינקים לאזכורים בתקשורת אודות אתר "שיתוף הציבור": 
http://tinyurl.com/37otxrf

http://www.holesinthenet.co.il/archives/11262

ב. אתה צודק לגמרי. קיבלנו את ההערה.
ג. נכון לרגע זה אנו לא מציגים הצעות חוק פרטיות, אם תהיה פנייה של חברי כנסת בנושא, נשקול את העניין מחדש.
ד. כמו שכבר אמרנו - הצעות חוק פרטיות אינן מוצגות נכון לרגע זה באתר "שיתוף הציבור".
ה. רעיון מצוין - נשמח אם תעקוב אחרי החשבון שלנו בטוויטר, ותצטרף לדף הפייסבוק שלנו. :)

• השב לתגובה זו

עוד ועוד פרסום לאתר

הוגש ע"י רותם ב־ו', 10/08/2010 - 08:27.

עוד ועוד פרסום לאתר

• השב לתגובה זו

פרסום

הוגש ע"י מורד שטרן ב־ו', 10/08/2010 - 16:18.

קיבלנו. תודה :)

• השב לתגובה זו

חן חן על האתר

הוגש ע"י דנה ב־ג', 09/28/2010 - 00:45.

אכן יוזמה ברוכה!
חבל שבחלק מהשאלות שמופיעות נשאלות מספר שאלות, שייתכנו מספר תשובות עבורן. כך לא ברור לאיזו שאלה בדיוק מתייחסים הבעד והנגד.
יעזור אם תוכלו להדגיש את השאלה שעומדת להצבעה, ולוודא שמדובר בשאלה אחת ולא במספר שאלות שמחוברות יחדיו.

• השב לתגובה זו

היי דנה!

הוגש ע"י מורד שטרן ב־ד', 09/29/2010 - 11:34.

הרעיון הוא להציע כיווני חשיבה נוספים ולא להשאיר שאלה פשוטה באוויר, בדרך כלל קל לראות חוק או סעיף מסויים בחוק כשחור או לבן בלבד ובעזרת שאלת שאלות נוספות אנו מנסים להגביר את איכות הדיון.

קיבלנו את הערה שלך לגבי הבעד והנגד.

תודה רבה וחג שמח!
צוות אתר שיתוף הציבור

• השב לתגובה זו

יחצנות + שיתוף פעולה עם משרדים נוספים

הוגש ע"י דרור ב־ב', 08/30/2010 - 13:09.

היוזמה היא יוזמה ברוכה ומצויינת ומזכירה לי קצת את "אסיפת העם" בדמוקרטיה היוונית העתיקה.

הסברי החוקים בשפה פשוטה, קלילה ובקצרה יסייעו לשיתוף פעולה מצד הציבור.
כמו כן הייתי מעוניין לראות הרבה יותר הצעות חוק ויוזמות ממשלתיות המובאות לדיון\הצבעה באתר.

החלק אולי הכי חשוב הוא יחצנות. המשרד הממונה על הקשר עם הבוחר צריך לצאת בקמפיין בכלי התקשורת לשיווק האתר (אבל קודם שיהיו בו יותר תכנים)

דרור.

• השב לתגובה זו

שלום דרור

הוגש ע"י מורד שטרן ב־ב', 08/30/2010 - 13:32.

שמחנו לשמוע שהאתר מזכיר לך את אסיפות העם המפורסמות של הדמוקרטיה היוונית העתיקה. 

בהמשך למה לרעיון שציינת: "הסברי החוקים בשפה פשוטה, קלילה ובקצרה יסייעו לשיתוף פעולה מצד הציבור", אנו מבקשים להוסיף ולהצביע על כך שגם אין אנו רוצים לבלבל את הציבור "בהצפה" של דיונים ולכן כל פעם יש רק נושא אחד שנמצא לדיון על הפרק, ואחרי תקופה בה הציבור דן בו, מעלה את תגובותיו וההצעה עולה לדיון בוועדה, אנו מעלים דיון חדש.

• השב לתגובה זו

זמינות חופשית וחינם של חוקי המדינה וחיקוקי משנה ופסקי דין כולם

הוגש ע"י שלמה ב־ה', 08/26/2010 - 18:40.

חלק חשוב ובסיסי הוא השקיפות של השלטון לעם, בלעדיו אין יכולת גם להגיב כראוי (וגם לתפקד כראוי במדינה) ומימילא התגובות עקרות ולא שלמות.
אין דיי בשקיפות זו ויש להגביר שקיפות בכלל של השלטון כלפי העם, כמובן, אך יש בזמינות החוקים והלכותיהם כדי לשפר את "אזרחותם" ומיגור אדישותם של אזרחים.
אך הרבה יותר מכך, השקיפות הזו (ואחרות) תביא למיגור נוסף של ההתנשאות והרודנות של השלטון על העם.

• השב לתגובה זו

הצעה לשיפור.

הוגש ע"י אביב זוהר ב־ד', 08/25/2010 - 21:17.

ראשית, אני מביע הערכה לאתר שמשתף את הציבור בנושאים השונים ואני כולי תקווה שאכן ה"קולות" שלנו -האזרחים ,יישמע וילקח בחשבון בכול דיון וחקיקת חוק באשר יהיה.
ברצוני להעלות הצעה לעורכי האתר והיא- להוסיף את נושא :"הצרכנות".
נושא הצרכנות הוא נושא חשוב מאוד אשר פוגש אותנו יום יום בחיינו: חברות סלולר,גז,תשתית,ביטוח,רפואה,שירותים וכמו כן חנויות ורשתות שפונות לצרכנים.
על כן יש הרבה חוקים שצריך להוסיף בנושא זה ואף לאכוף ולטפל במלוא תשומת הלב כולל עונשים וקנסות למפירים חוקים אלו ולאלה הפוגעים בצרכנים.
אשמח שתעלו את נושא הצרכנות תחת הכותרת "נושאים לדיון".
תודה.

• השב לתגובה זו

ילקח בחשבון

הוגש ע"י מורד שטרן ב־ו', 08/27/2010 - 17:09.

היי אביב,

תודה על התגובה החיובית - ההמלצה שלך מעולה והיא תלקח בחשבון.

צוות שיתוף.

• השב לתגובה זו

הרעיון נכון, מעניין וראוי - אבל חסרים לי נושאים יסודיים...

הוגש ע"י עמית ב־ש', 07/31/2010 - 11:58.

עברתי על החוקים הנמצאים כרגע בדיון - והם רובם טכניים במהותם והעניין לציבור מובל ביותר - לבד מחוק רשות המדידה המרכזית.
אני מצפה למצוא כאן את הנושאים הבעייתיים - חוק האזרחות, חוק הנאמנות, חוק המסתננים, שכר מינימום, חוק הפיצויים למפוני גוש קטיף...
אלו הם החוקים המשמעותיים עליהם יכול וצריך הציבור הרחב להגיב.

• השב לתגובה זו

היי עמית

הוגש ע"י מורד שטרן ב־ג', 08/03/2010 - 12:46.

אתר "שיתוף" עלה לאוויר רק בסוף חודש יולי כך שההתייחסות שלך לנושאים המוצגים לדיון באתר היא "לא הוגנת", אם יעברו חודשיים-שלושה ועדיין לא תמצא נושאים שהם מהותיים בעיניך - נשמח לקבל תגובה מסוג זה ולהשתפר.

מורד. 

• השב לתגובה זו

שימוש במדיה חברתית להעלאת מודעות לאתר

הוגש ע"י רז ב־ב', 07/26/2010 - 13:16.

היי, ראשית אני רוצה לברך אתכם הממשלה ואותנו הציבור על אתר מעולה (גם הרעיון וגם הביצוע).

אני רוצה להסב את תשומת ליבכם לשימוש ברשתות חברתיות - על מנת להעלות את המודעות לאתר ועל מנת לגרום לאנשים לחזור אליו.
אני מתכוון לדברים כמו כפתור LIKE לכל נושא פה באתר (ככה שהייתי לוחץ על LIKE על נושא זה למשל והוא היה מופיע אצלי בפייסבוק) ועוד כל מיני חיבורים כמו אל קפה דה-מרקר ורשתות אחרות

בנוסף גם אפליקציות אנדרואייד \ אייפון לשליחת תגובות לנושאים וכו', יכולות מאוד ליצור באזז ולהיות שימושיות למשתמש.

בכל מקרה שאפו ענקי על האתר - אני מקווה שיצליח ושבאמת ישמעו את קול האזרחים (וגם יעשו עם זה משהו...)

• השב לתגובה זו

אם היה פה כפתור לייק - הייתי לוחץ אותו על התגובה שלך :)

הוגש ע"י מורד שטרן ב־ג', 07/27/2010 - 12:08.

שמחנו לקבל את התגובה שלך מאד מאד, היא מראה לנו כי אנחנו בדרך הנכונה.

ההתממשקות במדיה החברתית כמו גם יצירת אפליקציות סלולר נלקחה כבר בחשבון ואנחנו
נציג, בעתיד הקרוב, כלים נילווים ליוזמת שיתוף מהסוג שהזכרת.

שוב תודה!

• השב לתגובה זו

אפשרות לדרג תגובות או טוקבקים שאהבתי

הוגש ע"י עודד גלעד ב־ש', 07/24/2010 - 20:38.

או שלא אהבתי...

• השב לתגובה זו
  • 1
  • 2
  • 3
  • לעמוד הבא ›
  • לעמוד האחרון »
  • דף הבית
  • RSS
  • אודות
  • השותפים של שיתוף
  • צור קשר
  • ישראל במדיה החברתית
  • ממשלה שלום
  • About
  • מפת האתר
share

היצירה אתר שיתוף הציבור מוצעת תחת רישיון ייחוס-שיתוף זהה 2.5 ישראל של Creative Commons.

Creative Commons License