שיתוף הציבור בנושאים משולחן הממשלה
  • דף הבית
  • שיתוף הציבור
  • בלוג
  • אודות
    • שותפים

נושאים לדיון

• ביטחון
  • הגנת הסביבה
  • חברה ורווחה
  • מדיה חברתית
  • מיסים וכלכלה
  • תקשורת
  • תשתיות
  • בנייה ודיור
  • חוק ומשפט
  • חינוך
  • בריאות
  • רכב ותחבורה
  • עבודה ותעסוקה
  • עליה וקליטה
  • חקלאות ובעלי חיים

פוסט אחרון

02.02.2012 | יום חמישי 13:15
פורום הממשל הפתוח: קריאה להמלצות
השר מיכאל איתן קורא ומבקש את המלצתך לחברים לפורום הממשל הפתוח. חברים שלוקחים חלק בפעילות מגזר שלישי, אקדמאים ואנשי טכנולוגיית המידע: "הנני מתכבד לפנות אליך מתוקף תפקידי כיושב ראש ועדת השרים...
לבלוג שיתוף הציבור»

פרק ב': הרשות הארצית למדידה ולהערכה בחינוך

פרק ב': הרשות הארצית למדידה ולהערכה בחינוך

• משרד החינוך
  • חוק ראמה
  • פרק ב
  • חינוך
הוסף תגובה חדשה
  • 189 בעד
  • 97 נגד
  • סה"כ: 286 הצבעות
  • share
  • Tweet
  • הוסף תגובה חדשה
  • גרסה להדפסהגרסה להדפסה
  • הורד את הנושא כקובץהורד את הנושא כקובץ

תגובות

סעיף 8 - פיתוח שאלוני בגרות - כח רב עצמה

הוגש ע"י סרגיי מ. ב־ש', 07/24/2010 - 00:01.

זה הסעיף היחיד שמקנה ליחידה המחקרית "שיניים".
קל מאוד "להעניש" את משרד החינוך בבגרות קשה מן הרגיל, בצורה שלא תהיה גלויה לעין. או "לצ'פר" אותו באותה המידה.
החשש שלי הוא שזה יבוא על חשבון התלמידים, וגרוע מכך, יפגע בפעולה האנליטית.
לטעמי כדאי להפוך את ה"פיתוח" ל"פיקוח" בדומה לסעיפים האחרים.
אפשר לתת ביטוי לחשיבות מבחני הבגרות על ידי מתן זכות וטו לרשות. הזכות לפסול מבחן בגרות או חלקו תאפשר לרשות לשמור על הרף הגבוה של המבחנים, אשר יתאם לרמה הבינלאומית, אבל תחייב אותה בדין וחשבון להחלטותיה ותדרוש אינטרקציה צמודה בין הרשות למערכת החינוך.

• השב לתגובה זו

רשות עצמאית נפרדת ובלתי תלויה במשרד החינוך

הוגש ע"י חיים אבגד ב־ד', 07/21/2010 - 18:32.

אחת ממשימות הרשות החדשה היא מדידת הישגי התלמידים (והמורים)
משרד החינוך מזייף מזה זמן רב בתחומים אלה. מה הפלא? הוא מודד את התפוקה של עצמו, ומייפה אותה באותה הזדמנות.
כיצד?
שאלות בחירה רבות שגורמות להעלאה מלאכותית של הציון של התלמיד. מה כבר אפשר להסיק על איכות תלמיד שקיבל ציון 70 כאשר נדרש לענות רק על 3 שאלות מתוך 5 ?
פירסום "מיקוד" למקצועות הבגרות. גם זו פעולה של זיוף. התלמידים נבחנים על חלק מהחומר, ומקבלים ציון כאלו זה היה כל החומר.
ציוני מגן בבית הספר - תורמים גם הם לשיבוש. יש למורים ולבית הספר אינטרס ברור להעלות את ציון התלמיד (יש לי לכך פתרון נפלא)
איש לא מודד את איכות המורים, ואיש לא מתריע על אי טיפול במורים גרועים.
מעודדים (!) תלמידים גרועים שלא להגיע למבחנים של סקר - ארצי, כדי להעלות את קרנו של בית הספר.
(ראה עוד בבלוג שלי: mahshavot.co.il )

הרשות החדשה היתה חיונית מזמן. ממנה (אני מקווה) נוכל לקבל מדידה אמיתית ואובייקטיבית של מערכת החינוך. כך יוכל גם משרד החינוך להביט בראי צלול וברור, ולא בראי המעוות שייצר לעצמו ברבות השנים.
(אני חושב שרשות זו צריכה להיות מוסמכת בלעדית לקביעת לקויות למידה, ולהסיר את הנושא מכל מיני רופאים פרטיים.)
אני מקווה שבעתיד כל מבחני ההסמכה, כולל אקדמיים, יהיו תחת שליטתה של רשות זו. כך נמנע מכל מיני מכללות להציף את השוק ב"בוגרים" עם תארים מרשימים שאין מאחוריהם די ידע.

חיים אבגד

• השב לתגובה זו

רשות עצמאית נפרדת ובלתי תלויה במשרד החינוך

הוגש ע"י אלדד ליבר ב־א', 02/20/2011 - 12:25.

היי חיים,
קראתי את תגובתך בעיון רב (גם את הבלוג שלך יצא לי לראות ולהכיר). הטענות שלך ברובן הם טענות נכונות אך אני חושש שקצת פסספסת את הכוונה.
אני לא חושב כי יש בעיה עם כך שתוקם "רשות ארצית למדידה ולהערכה בחינוך" שתיהיה תלויה במשרד החינוך. בתגובתך הצגת הרבה טענות נכונות אך כאלו הנגרמים על ידי בתי הספר ופחות על ידי משרד החינוך.

אני מאמין כי יש לתת לוועדה להנות מ"תקופת חסד" שבמהלכה יבחנו המהלכים, בתקווה שכמו שאמרת " נוכל לקבל מדידה אמיתית ואוביקטיבית".

גילוי נאות, הכותב הוא בעל תואר שני במסלול לימודי חינוך ונמצא בקשר ישיר עם מערכת החינוך באזורי

• השב לתגובה זו
  • דף הבית
  • RSS
  • אודות
  • השותפים של שיתוף
  • צור קשר
  • ישראל במדיה החברתית
  • ממשלה שלום
  • About
  • מפת האתר
share

היצירה אתר שיתוף הציבור מוצעת תחת רישיון ייחוס-שיתוף זהה 2.5 ישראל של Creative Commons.

Creative Commons License