השר מיכאל איתן קורא ומבקש את המלצתך לחברים לפורום הממשל הפתוח. חברים שלוקחים חלק בפעילות מגזר שלישי, אקדמאים ואנשי טכנולוגיית המידע: "הנני מתכבד לפנות אליך מתוקף תפקידי כיושב ראש ועדת השרים...
1. האם זה כולל את כל המערכת החרדית?
2.האם זה כולל את מערכת החינוך של הערבים?
אם כמו שברור לכל ילד בישראל שכל תוכנית של מערכת החינוך ה"חילוני" לא תיכלול את המערכת החרדית ,אין לבצעה.או כולם או לא כלום.
ישנה איזה הרגשה ורוח כללית שתפיקדה של ראמ"ה הינו להיות "האח הגדול" של התלמיד ובעצם לאסוף עליו את כל הנתונים - כולל נתונים שאינם קשורים למערכת החינוך ולימודי התלמיד?
זה נכון? האם תפקידה של מערכת ראמ"ה יהיה לאסוף כמה נתונים שאפשר על התלמידים או רק נתונים הקשורים להישגיהם הלימודיים?
הרגשה ורוח כללית של מי ?
כל מידע ולו הפשטני ביותר ניתן להשתמש בו בצורה שלילית (כעיקרון).
לכן מלכתחילה צריך להיות קיים יחס אמון בסיסי במערכת כלשהי . כדי שהיא תוכל להעניק שרות טוב יותר עליה לאסוף נתונים ולהסיק מסקנות. המידע הנאסף הוא לצורך ניתוח והסקת מסקנות בכדי שניתן יהיה לשפר את הטעון שיפור.
כמובן שאם הדבר נושא פירות אז זה המבחן !
שאלה ליוזמי ופעילי מאגר המידע.
האם כילד שנוטל או נטל ריטלין או דומיו,האם עלי לחשוש כי המידע אודות האיבחון שלי כבעל לקויות למידה והעובדה כי קיבלתי סם פסיכיאטרי שנמצא בפקודת הרוקחים כסם מסוכן,שמידע זה יהיה חשוף לכל אדם במערכת החינוך,מחוצה לה,לכותבי עבודות מחקר,ליזמים ממולחים שישגו נתונים אלו ואחרים?
האם ניתן לסמוך בכלל על אנשי החינוך האלו שמלכתחילה לא היתה הם זכות לתייג אותי כילד,להכריח אותי לקחת התרופה ואם אסרב להיות מסולק מבית הספר,האם ניתן לסמוך על מערכת החינוך הזו שכבר נמצאת מאחורי הקו האדום,אלימות,סמים,לחץ חוסר משמעת,חוסר אתיקה ביחסים בין מורים,
שתדע לשמור על קובץ קטן שבו נמצא העבר ואולי העתידהמתוייג שלי?
אשמח לתשובה
רזי רנן
תגובות
חוק ראמ"ה
1. האם זה כולל את כל המערכת החרדית?
2.האם זה כולל את מערכת החינוך של הערבים?
אם כמו שברור לכל ילד בישראל שכל תוכנית של מערכת החינוך ה"חילוני" לא תיכלול את המערכת החרדית ,אין לבצעה.או כולם או לא כלום.
חוק ראמ"ה
שלום מנשה,
נכון לרגע חוק ראמ"ה מוקפא.
הבעייתיות בראמ"ה
ישנה איזה הרגשה ורוח כללית שתפיקדה של ראמ"ה הינו להיות "האח הגדול" של התלמיד ובעצם לאסוף עליו את כל הנתונים - כולל נתונים שאינם קשורים למערכת החינוך ולימודי התלמיד?
זה נכון? האם תפקידה של מערכת ראמ"ה יהיה לאסוף כמה נתונים שאפשר על התלמידים או רק נתונים הקשורים להישגיהם הלימודיים?
ויחד עם זאת החליטו בראמ"ה לא
ויחד עם זאת החליטו בראמ"ה לא לחסות בצל ועשו צעד אמיץ שבו הם נחשפים לביקורת ציבורית כאן באתר.
אני מצרף את הקישור
לסוגי המידע שראמה תאסוף
הבעייתיות ברא"מה
הרגשה ורוח כללית של מי ?
כל מידע ולו הפשטני ביותר ניתן להשתמש בו בצורה שלילית (כעיקרון).
לכן מלכתחילה צריך להיות קיים יחס אמון בסיסי במערכת כלשהי . כדי שהיא תוכל להעניק שרות טוב יותר עליה לאסוף נתונים ולהסיק מסקנות. המידע הנאסף הוא לצורך ניתוח והסקת מסקנות בכדי שניתן יהיה לשפר את הטעון שיפור.
כמובן שאם הדבר נושא פירות אז זה המבחן !
מידע רגיש מסתובב לעולמים ברשת
שאלה ליוזמי ופעילי מאגר המידע.
האם כילד שנוטל או נטל ריטלין או דומיו,האם עלי לחשוש כי המידע אודות האיבחון שלי כבעל לקויות למידה והעובדה כי קיבלתי סם פסיכיאטרי שנמצא בפקודת הרוקחים כסם מסוכן,שמידע זה יהיה חשוף לכל אדם במערכת החינוך,מחוצה לה,לכותבי עבודות מחקר,ליזמים ממולחים שישגו נתונים אלו ואחרים?
האם ניתן לסמוך בכלל על אנשי החינוך האלו שמלכתחילה לא היתה הם זכות לתייג אותי כילד,להכריח אותי לקחת התרופה ואם אסרב להיות מסולק מבית הספר,האם ניתן לסמוך על מערכת החינוך הזו שכבר נמצאת מאחורי הקו האדום,אלימות,סמים,לחץ חוסר משמעת,חוסר אתיקה ביחסים בין מורים,
שתדע לשמור על קובץ קטן שבו נמצא העבר ואולי העתידהמתוייג שלי?
אשמח לתשובה
רזי רנן
שלום רזי
נכון לרגע זה פרויקט ראמ"ה לא מתקדם. ברגע שיהיה שינוי נדווח.