שיתוף הציבור בנושאים משולחן הממשלה
  • דף הבית
  • שיתוף הציבור
  • בלוג
  • אודות
    • שותפים

נושאים לדיון

• ביטחון
  • הגנת הסביבה
  • חברה ורווחה
  • מדיה חברתית
  • מיסים וכלכלה
  • תקשורת
  • תשתיות
  • בנייה ודיור
  • חוק ומשפט
  • חינוך
  • בריאות
  • רכב ותחבורה
  • עבודה ותעסוקה
  • עליה וקליטה
  • חקלאות ובעלי חיים

פוסט אחרון

02.02.2012 | יום חמישי 13:15
פורום הממשל הפתוח: קריאה להמלצות
השר מיכאל איתן קורא ומבקש את המלצתך לחברים לפורום הממשל הפתוח. חברים שלוקחים חלק בפעילות מגזר שלישי, אקדמאים ואנשי טכנולוגיית המידע: "הנני מתכבד לפנות אליך מתוקף תפקידי כיושב ראש ועדת השרים...
לבלוג שיתוף הציבור»

רפורמת הרעש: תיקון תקנה 3: רעש מקול אנושי או מכשירי קול

• המשרד להגנת הסביבה
  • הגנת הסביבה
  • רפורמת הרעש
הוסף תגובה חדשה
  • 510 בעד
  • 240 נגד
  • סה"כ: 750 הצבעות

הודעה חשובה: אתר "שיתוף הציבור" אינו גורם מוסמך לתשובות אודות תקנות הרעש כפי שהן ישומות בחוק. רק המשרד המחוקק, המשרד להגנת הסביבה מוסמך לכך. לכן, שאלות שיתקבלו אודות יישום החוק יופנו לגורם הרלוונטי במשרד להגנת הסביבה, רק כאשר שתתקבל תשובה היא תפורסם באתר שיתוף. אנו ממליצים לפנות ישירות לפניות הציבור של המשרד במייל: pniot@sviva.gov.il, או לחילופים ליצור קשר טלפוני עם המוקד שלהם בטלפון 6911*

1. תקנה 3 לתקנות העיקריות תימחק, ובמקומה יבוא:

רעש מקול אנושי ומכשירי קול

3. (א) לא ישיר אדם ולא יצעק, באזור מגורים, בין השעות 14.00 ל- 16.00 ובין השעות 22.00 ל- 7.00 למחרת, באופן הגורם או העלול לגרום לרעש המפריע לאדם אחר.
(ב) לא יפעיל אדם ולא ירשה לאחר להפעיל כלי נגינה, מקלט רדיו או טלוויזיה, באזור מגורים, באופן הגורם או העלול לגרום לרעש המפריע לאדם אחר.
(ג) לא יפעיל אדם ולא ירשה לאחר להפעיל רמקול, מגביר קול, מערכת כריזה או מכשיר כיוצא באלה, באזור מגורים, באחד מאלה:
(1) בין השעות 7.00 ל- 14.00 ובין השעות 16.00 ל- 22.00 - באופן הנשמע בבית מגורים;
(2) בין השעות 14.00 ל- 16.00 ובין השעות 22.00 ל- 7.00 למחרת- (א) תחת כיפת השמיים; (ב) במקום שאינו סגור מכל צדדיו כלפי חוץ; (ג) במקום סגור מכל צדדיו כלפי חוץ, באופן הגורם או העלול לגרום לרעש הנשמע בבית מגורים.
(ד) הוראות תקנות משנה (א) עד (ג) לא יחולו על פעולה המבוצעת אגב חגיגה או שמחה באחד המועדים האלה:
(1) משעת כניסת יום העצמאות ועד 06:00 בבוקר למחרת;
(2) משעת כניסת חג פורים ועד 1:00;
(3) משעת כניסת יום ירושלים ועד 1:00.
(ה) הוראות תקנת משנה (ג) לא יחולו על הפעלת רמקול, מגביר קול, מערכת כריזה או מכשיר כיוצא באלה, במקרים אלה:
(1) לשם אזהרה מפני סכנה או במצב חירום;
(2) פעולת פעמון בית ספר במשך פחות מ- 10 שניות;
(3) הפעלת המכשיר אושרה על ידי משטרת ישראל לצורך קיום אסיפה או תהלוכה כהגדרתן בסעיף 83 לפקודת המשטרה (נוסח חדש) התשל"א - 1971 ;
(4) באירוע ציבורי או בהכנות לאירוע ציבורי, אם נקבע בחוק עזר כי על אף הוראות תקנה זו ניתן להפעיל מכשיר באירוע כאמור, או אם התקיימו כל אלה: (א) הפעלת המכשיר אושרה מראש בכתב על ידי הרשות המקומית;
(ב) האירוע או ההכנות לאירוע לפי העניין לא יתקיימו בשעות הלילה כהגדרתן בתקנות למניעת מפגעים (רעש בלתי סביר), תש"ן- 1990 (להלן תקנות רעש בלתי סביר);
(ג) לא ייגרם רעש בלתי סביר כמשמעו בתקנות רעש בלתי סביר. לעניין תקנה זו, "אירוע ציבורי" - אירוע המיועד לפעילות חינוך, תרבות, ספורט או דת."

• share
  • Tweet
  • הוסף תגובה חדשה
  • גרסה להדפסהגרסה להדפסה
  • הורד את הנושא כקובץהורד את הנושא כקובץ

תגובות

על הרעש כולכם מתלוננים במשטרה

הוגש ע"י yossi ב־ו', 01/27/2012 - 02:54.

על הרעש כולכם מתלוננים במשטרה אבל ביצים אין לכם ללכת לשכן\שכנה ולדפוק כמו אנשים בוגרים ולהגיד אם אפשר להנמיך את המוזיקה או כל דבר אחר תאמינו לי כולם אנשים עם שכל ואנושיים שיפסוקו את הרעש אוקיי לא הפסיקו תזמינו משטרה אבל ביחייאת תפנוווו לשכן מה קרה 350 זה לא כסף לבן אדם

• השב לתגובה זו

קיבלתי את קנס 3א ללא אזהרה מראש

הוגש ע"י צחי ב־א', 01/01/2012 - 20:31.

שלום רב.
ביום שבת בערב חגגנו את "הסילבסטר" בביתנו. בשעה 1:00 הגיעו משטרה ורשמו לנו דו"ח על סך של 350ש"ח.
מה קרה לאזהרות שהיו פעם? האם כדי לי להשפט?
אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא.

• השב לתגובה זו

רעש בלתי סביר ובלתי נסבל

הוגש ע"י חיים ב־ש', 12/24/2011 - 16:58.

פתח תקווה ,תנועת נוער שקיבלה לפי החשד שטח ציבורי בניגוד לחוק ערב הבחירות האחרונות לראשויות,תנועת הנוער "עזרא" פועלת כ600 ילדים בסמוך לבתי התושבים הגרים מסביב בהדר גנים.הפעילות כוללת צרחות ורעש בלתי סביר לאורך זמן ליכלוך ופגיעה במקומות ציבור אחרים כגון הספרייה העירונית וכן פעילות קבועה על אנדרטת אסון המסוקים . כל הפניות שלנו כולל התנגדויות בוועדות שבשלב מסויים החליטו להעבירן ממקומם אך חזרו בהם כנראה תחת לחץ של אנשי ציבור מקורבים להם,פניות למשטרה ולערייה נתקלות באי אכיפת החוק משיקולים זרים הפעילות שלהם בשבתות וחגים מתחילה לעיתים קרובות לפני 1500 ומסתיימת אחרי חצות ללא תגובת גורמי האכיפה.
לכן באין בריריה ובאין אכיפה אנחנו מגייסים כסף לתביעת הערייה המשטרה ותנועת עזרא. עשרות תלונות מתועדות במשטרה כולל פניות לאיכות הסביבה מכתבים מעורכי דין לכל הגורמים הרלוונטים ועוד. לידיעתכם.

• השב לתגובה זו

רעש מוסיקה וכלבים נובחים בכל שעות הייממה

הוגש ע"י שרון ב־ה', 12/22/2011 - 11:11.

למרות מה שנכתב בחוק רפורמת הרעש כשפונים למשטרה על מנת להגיש תלונה בשעה 22:00 נאמר לי ולכל השכנים שלי שעד 23:00 לא ניתן לעשות דבר וברפורמה בפרוש אתם כותבים שעה 22:00 שום דבר לא משתנה אנשים ממשיכים לעשות כעולה על רוחם והמשטרה לא מיישמת את החוקים החדשים.

• השב לתגובה זו

בעת התיקון

הוגש ע"י מיכאל ב־ב', 11/14/2011 - 10:22.

אני בעד התיקון!!!
אני, כמו ויקטוריה מלפני 3 תגובות, גר באזור שכל ערב שישי יושבים וצועקים נערים עד שעות מאוד מאוחרות. לצערי, איני יודע איך זה יעזור, כי המשרה אפילו לא מגיעה לקריאה. מה שכן עוזר - מבול. אז בוא נתפלל לגשמים חזקים "בעיתו" כל השנה :-)
דרך עגב, לא ניראה לי, שמישהו מהמיידי הפורום הזה בכלל קורא אותו

• השב לתגובה זו
התמונה של שיתוף הציבור

קריאה ומענה

הוגש ע"י שיתוף הציבור ב־ב', 11/14/2011 - 10:54.

היי מיכאל,

אנחנו אכן עוברים על התגובות באתר אך במקרה הספציפי של רפורמת הרעש (שכבר אושרה) איננו מוסמכים לתת מענה מקצועי או משפטי לעניין הזה, אלא רק המשרד להגנת הסביבה שאחראי לתקנות. כמו כן, אתה יכול לראות שבראש הדיון צרפנו הערה ברורה על כך שהגורם המקצועי היחיד המוסמך לתת מענה לעניין הוא המשרד להגנת הסביבה ויש להם מוקד טלפוני מיוחד.

צוות אתר שיתוף הציבור.

• השב לתגובה זו

אני נגד התקנה

הוגש ע"י ארתור ב־ד', 11/09/2011 - 00:18.

אני אישית מנגן בגיטרה להנאה ואולי לקריירה, זה אומר שאסור לי לנגן על עוצמה טיפה יותר חזקה מהרגיל? אני אמור להקשיב לטעויות שאני עושה
מי שלא עובד/לומד לדעתי זו בעיה שלו. יום חופש הוא יום שבת, בשבת אני לא מנגן, אבל אני ממש לא מתכוון להפסיק לנגן בגלל שלשכנים מפריע הנגינה שלי, שישימו אצבעות באוזניים.

• השב לתגובה זו

אכיפה סלקטיבית של תקנות הרעש במסגדים

הוגש ע"י זוהר ב־ג', 11/08/2011 - 14:30.

שלום רב.

אני מתגורר בסמוך לכפר ערבי, בו ישנו מסגד עם צריח ומערכת כריזה.

מדי יום המואזין עובר על מרבית הסעיפים של תקנות הרעש ומפעיל מערכת כריזה בעוצמה חריגה, החל מ 4:30 בבוקר, כלה בשעות הצהרים והמנוחה ועד לשעות הערב המוקדמות.

מדוע אלפי תושבים שמתגוררים בסמוך צריכים לסבול מדי יום, ללא טיפול מצד המשטרה והמדינה ?

מה ייקרה לי, אם אני אוציא רמקול מהחלון ואדבר בעוצמה לפנות בוקר או בשעות המנוחה האחרות ?

אשמח לתשובה עניינית וישירה.

• השב לתגובה זו

הוגש ע"י ויקטוריה ב־ג', 11/01/2011 - 12:24.

אני מאוד בעד!!!!במקרא גרה במקום איפה אנשים עושים רעש כמעט כול לילה ללא שום חשיבה על אנשים אחרים,מוכנים לסבול אך בהחלט עד שעה 22:00
בתודה מראש,
ויקטוריה

• השב לתגובה זו

התקהלות רועשת מחוץ לבר בשעות הקטנות של הלילה

הוגש ע"י יובל ב־ג', 10/25/2011 - 15:48.

מדי לילה מחצות והלאה ישנה התקהלות של בליינים רועשים מחוץ לבר השכונתי הסמוך לביתי שבהרצליה (שנפתח, אגב, בעידוד ובסיוע העירייה, שמפריעה לנו לישון.
במוקד העירוני מודעים לבעיה, אך הפתרון היחידי שלהם הוא שנתקשר להתלונן כל לילה מחדש ואז הם ישלחו את ניידת הסיור העירוני. האם ישנה בידינו אפשרות אחרת לפתור את בעיית המטרד הרועש הזה? מה עושים????? תודה.

• השב לתגובה זו

מטרדי רעש

הוגש ע"י כוכב ב־א', 09/18/2011 - 06:20.

מקווה לקבל תשובה .במוצאי שבת עד איזה שעה ניתן להפעיל קריוקי מחריד.כמו כן ביום שישי עד איזה שעה ניתן להפעיל קריוקי אים בכלל

• השב לתגובה זו

יום הולדת

הוגש ע"י מקסים ב־ו', 09/16/2011 - 16:47.

וכשייש סתם יום הולדת פעם בשנה כידוע ורוצים לשמוח קצת ולשיר קריוקי בבית , מה אי אפשר אני צריך לשכור אולם?

חוק פופוליסטי שמבקש את אהדתם של חסרי שמחת החיים.

ניפגש בפריימיז
חבר ליכוד

• השב לתגובה זו

חינה

הוגש ע"י מקסים ב־ו', 09/16/2011 - 16:41.

יש לנו חינה לילדה , האם מותר לי להשמיע שירים ?

• השב לתגובה זו

קידוחים ושיפוצים

הוגש ע"י ניר ב־א', 09/04/2011 - 18:30.

בשורה התחתונה, החל מאיזו שעה בערב אסור לבצע שיפוצים שמפריעים לדירות השכנות?

• השב לתגובה זו

אכיפה אכיפה ושוב פעם אכיפה

הוגש ע"י משה הדר ב־ש', 09/03/2011 - 07:41.

קראתי בשקידה את כל התגובות כמו גם את הצעת החוק.
כמי שסובל מרעש איום בשעות הלילה הקטנות לא מצאתי נחמה בהצעת החוק ומצאתי את עצמי לא לבד על פי התגובות.

הבעיה המרכזית של החוק הקיים, כמו גם להערכתי הצעת החוק, הינה האכיפה.
משטרת ישראל לא ערוכה לטפל בבעיות אלה כמו גם בעיות אחרות שהינן אקוטיות אף יותר.
עוצמת הרעש הינה סובייקטיבית וקשה לאמידה ועל כן קשה האכיפה על פי הערכת שוטר.

לטענתי, הדיירים שגורמים לנזקי רעש הינם מועדים לפורענות ומתאפיינים ככאלה שמשנתם סדורה, שימת פס על הסביבה. על כן, מקרים מסוג זה צריכים להיות מטופלים בענישה חמורה מאוד למען ייראו ויירעו.

די בכך לדוגמא שייאספו ראיות ממספר דיירים (חקירה מסודרת לאו דווקא במועד הארוע) בכדי שיוגש כתב אישום כנגד אותם מפרים במישור הפלילי.

מדינת ישראל (ובמיוחד משטרת ישראל) צריכה להבין שאי הטיפול בבעיות ה"טפלות" לכאורה כגון הזכות למנוחה מביאות עלינו את הבעיות הגדולות של אלימות קשה.

השר ארדן - אני מחזק את ידיך...אם אתה רוצה לא רק להיזכר כשמי שהעביר חוק אלא כמי שטיפל באמת בבעיה, דאג לאכיפה יצירתית ואל תשאיר את הטיפול למריבות שכנים.

• השב לתגובה זו

דוח שקיבל בני לא באשמתו.

הוגש ע"י חוה ב־א', 08/21/2011 - 23:13.

ביום שישי בתאריך 19.8.11 בני היה אם החברה שלו בכפ סבא בשעה11 בלילה בקרבת גן ציבורי שבו הרבה צעירים וצעירות מסתובבים שם. הוא החנה את האוטו לידו ופתאום בא שוטר או מישהו מהעיריה ורשם לודוח בטענה שהוא הפעיל את הרדיו דיסק באוטו.בני אמר לשוטר שהמפתחות שלהרכב ביד שלו ואיאפשר להפעיל את הרדיו בלי להכניס לסוויץ אז השוטר אמר לבני מה אתה חושב שאני מטומטם או משהו כזה השוטר אפילו לא הואיל לצאת מהמכונית שלו בשביל לראות שבני אמר את האמת.ורשם לו דוח 320 שח .כנראה שמישהו לפניו בא אם רכב ועשה רעש .וכניראה היתלוננו ולמזלו הרע עבר השוטר וחשב שזה הוא.מה שמרגיז זה שהשוטר לא טרח לבדוק אם הרדיו דיסק דלוק .ובישביל ילד בגיל 18 שרק סיים את הלימודים קשה לשלם סכום כזה .

• השב לתגובה זו

משאית קירור נייחת

הוגש ע"י מוטי ב־א', 08/21/2011 - 21:34.

מתחת ביתנו ובחניון ציבורי יש מרכול
אותו מרכול שכר משאית קירור, כאשר אותו מנוע קירור מחובר בכבל חשמלי ומשמיע רעש מטריד ביותר, 24 שעות, כך שלא מאפשר וביחוד בשעות הלילה לפתוח חלון ולנשום אוויר צח, ללא סבל מאותו רעש
תלונתי למשטרה, לא הועילה, כאשר המוקדנית אמרה "שזה לא בסמכותה"
פנינו גם לעירית חיפה ועדיין ללא תוצאות
אודה לתשובה
מוטי

• השב לתגובה זו

אכיפת תקנות למניעת רעש כפי שפורסמו על ידי המשרד להגנת הסביבה

הוגש ע"י איציק ב־ד', 08/03/2011 - 21:21.

בישובינו "האליטיסטי" כוכב יאיר צור יגאל לא נעשה דבר בנושא אכיפת החוק. הגננים ממשיכים כמקודם להעיר את התושבים ברעש מפוחים וכלי גינון בשעות לא סבירות בעליל. תושבים אחרים ממשיכים לערוך מסיבות אל תוך הלילה מבלי להתחשב בשכנים (שכנות גאוגרפית גרידא) ופניות למוקד היישובי לנקיטת פעילות להפסקת המטרדים נתקלים בחומה בצורה "נא לפנות למשטרת טייבה". אני ממליץ בחום לנקוט בצעדי חבות אישית נגד ראשי ראשיות שלא נוקפי כל פעילות לאכיפת התקנות מסיבות ששמורות עימם והעיקרית שלא הועמדו לרשותם אמצעים. מצחיק עד בכי והלא האמצעי הנדוש ביותר שעומד לרשותם הוא כיסנו העמוק אליו הם דוחפים יד ככול שנדרש. אז זהו שנמאס

• השב לתגובה זו

רעש לא סביר מהכנים

הוגש ע"י מרים ב־ג', 07/26/2011 - 09:57.

שלום רב!
אני מתגוררת כשנתיים בדירה בבניין משותף ולפני כן גרו כאן בני משפחה אחרים. הבעיה היא השכן מלמטה שפתח בגינה מעין סדנת עבודה בה הוא דופק\משפץ\קודח\מלחים\ רוקע וכו' וכו'.. יתר על כן הוא מתעסק ע החשמל ללא תעודת חשמלאי וגורם לקצרים והפסקות בתכיפות.. שכנים אחרים אובדי עצות גם כן.
"יום העבודה" שלו מתחיל ב7 בבוקר בערך ונמשך עד 10 בלילה. כל תקופת לימודיי סבלתי מהרעש הלא סביר שלעתים מתרחש בבניין עצמו, כשיש לי ימי פנויים אינני יכולה ליהנות כלל משקט!! הרעשים עוברים כל עוצמת טלוויזיה או מוסיקה, האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות בנידון, לדבר איתו זה כמו לדבר לקיר, והמצב בלתי נסבל בעליל! יש לציין שהוא מקפיד מדי פעם על שקט בין 2-4.. מתחשב שכמוהו..
תודה על כל תגובה ועצה מראש.

• השב לתגובה זו

עיריית ראשלצ

הוגש ע"י לירון ב־ד', 07/20/2011 - 11:07.

אני ובעלי גרים בכונה שקטה במערב ראשון (קריית ראשון). השכונה מוקפת כביש פנימי וכמה כבישים ללא מוצא שמובילים לחניות מסביב לבניינים כאשר באמצע השכונה יש בתי ספר שבילים עם עצים וגני משחקים לילדים.
חדר השינה שלי פנה לחניה של הבניין ולכביש ללא מוצא.
לפני בערך שבוע התעוררתי בערך בין אחת וחצי לשתיים בלילה, מאחר וטייל על הכביש מכשיר כבד לצביעת הסימונים הלבנים על הכביש.
המכשיר ניראה כמו מכסחת דשא ענקית חשופת מנוע והשמיע רעש נוראי שהעיר את כל השכונה.
יתרה מכך שמתי לב לאחרונה שגם אנשי הזבל משקימים להגיע אלינו בחמש בבוקר לפנות את הזבל ולא בשש וחצי כמו שהיה עד עכשיו.
הבוקר התקשרתי למוקד 106 להתלונן ונאמר לי שבנוגע לצביעת הכביש- יש אישור מישטרתי לכך והם עושים את זה רק בלילה.
ולגבי הפינוי זבל יחזרו אליי.
מה אני כאזרח הקטן יכולה לעשות בכדי שלא יעירו אותי יותר בעשות לא סבירות?

• השב לתגובה זו

פחחות בסלון ביתי

הוגש ע"י סדובניק שמואל ב־ג', 07/12/2011 - 15:26.

אני גר בבית קרקע שלסלון ביתי צמודה חניית השכן.
כבר 4.5 שנים השכן מתקן שם ג'פים.
לאחרונה הביא גרוטאה והכל עושה לה פחחות הרעש הוא בלתי נסבל. ריחות רעים וגיצים עפים לכל עבר.
בקיצור חיי משפחתי הפכו לגהנום נקודה.
פניתי לשכן אך ללא הועיל.
מה עלי לעשות כדי למנוע מתרד זה?
הבניין מוגדר בית משותף אך החנייה של השכן.
תודה

• השב לתגובה זו

מתי תיושם תקנה מספר 3?

הוגש ע"י שרון ב־ג', 07/05/2011 - 19:44.

למי שמנגן מדי פעם להנאתו חצי-שעה עד שעה - שיהנה. אולם מורים לנגינה , מוזיקאים חובבים ומקצועיים אשר משקיעים בכלי נגינה יקרים והקלטות וחושבים שכולם צריכים להתעורר/לא לנוח/לא לקרוא ספר בשקט כי הם עכשיו עסוקים בקריירה של עצמם. יש לי שכן כזה וזה פשוט גיהנום. אני עובד בלילות וצריך להתעורר ממנו כל יום ב 9 בבוקר והוא אומר לי שזה לא שעות מנוחה. אני הולך לישון לפנות בוקר בגלל שאני עובד במשמרות. האם אין לי זכות לישון אחרי משמרת? אותו הדבר גם בסוף שבוע.

אם היה חוק אז הוא היה שוכר חדר חזרות או ממגן אקוסטית את חדרו.

• השב לתגובה זו

כל הכבוד! אבל...

הוגש ע"י אזרח הארץ ב־ב', 07/04/2011 - 10:36.

יוזמה ברוכה לטובת איכות החיים בישראל. כמה נקודות לשיפור
:
• עדיין לא ברור: 22:00 או 23:00 כפי שהיה עד היום.
• בבוקר שבת צריך להאריך את השעה מ 7:00 ל 10:00 לפחות.
• צריך להרחיב את התקנה לגבי כל מכשיר או מתקן שגורם רעש או לכל רעש אנושי שנשמע בבית מגורים.

ושוב כל הכבוד.

• השב לתגובה זו

אי אכיפת משטרה ופיקוח במודיעין- בריכה עירונית שעושה מסיבות

הוגש ע"י א.ל ב־א', 07/03/2011 - 21:24.

שלום,

ברצוני לשאול את השאלה הבאה. במודיעין ישנה בריכה עירונית עם מערכת מוזיקה מחרישת אוזניים.
המוסיקה ממשיכה עד השעה 23:00. תלונות למשטרת מודיעין וכן לפיקוח העירוני נתקלו בטענו כאילו שהחוק חל משעה 23:00 ולא משעה 22:00

לטענת המשטרה יש לכם טעות באתר, אבקש שתגידו לי מי טועה ואם זו המשטרה והפיקוח מה עושים הלאה.

בברכה,

• השב לתגובה זו

שעות שקט

הוגש ע"י מורן ב־ד', 08/24/2011 - 10:41.

לפי חוק מניעת רעש אסור לעשות רעש בין השעות 14:00 ל- 16:00 ובנוסף אסור לעשות רעש אחרי שעה 23:00 בערב למעט מוצ"ש שאז מותר לעשות רעש עד חצות.
הנה הלינק של חוק עזר עירוני בת"א למניעת רעש. תקנה 3 היא התקנה שמתייחסת לנושא הספציפי הזה....

מקווה שעזרתי :)
http://www.tel-aviv.gov.il/Download/חוק%20עזר%20לתל-אביב-יפו%20(מניעת%20רעש)-%20התשמג%20-%201982.pdf

• השב לתגובה זו

חתונות כל שבוע!!!

הוגש ע"י רינה ב־ש', 06/25/2011 - 21:56.

באזור מגוריי בנתניה, בשכונת אזורים, במיוחד ברחובות מוצקין, שמורק, שדירות בן צבי כל שובע במוצאי שבת מתקיימת חתונה!!!

כל החלונות יוצאים לחצר פנימית בין הביתים, הרעש בלתי נסבל, בעיקר על ידי נגינה בתומתומים בשמך שעות!!! אי אפשר לפתוח חלונות, ממכיוון שבכניסה של בתי מגורים מתכנסים עד 200-300 איש ומפעילים מערכת הגברה. גם לאחר החתונות שמסתיימות בדרך כלל לאחר שעה 12.00 בלילה ומאוחר יותר, צעירים שתויים יושבים מתחת לחלונות שינה וממשיכים את "החגיגה". כל השכנים סוערים, מתלוננים גם לעיריית נתניה לאחראית לשכונות, למוקד, למשטרה אך לשווא!!! המגוחך ביותר שמעבר לכביש נמצא ביניין המשטרה שגם היא לא עושה מאומה למרות שהתי לתלונה האחרונה נפתח לפני מס' שובעות!!!
אין שום התייחסות מצד הרשויות המקומיות במשך שנים רבות שמאפשרים סבל של תושבים רבים ללא שום הצדקה!!!
מעניין לדעת, לשם מה נחקק החוק, אם הגופים האחראיים לשלום הציבור מתעלמים באופן הפגנתי מהבעייה?!
חושב להעיר שהרעש הסביר זה הפעלת מערכת סטריאו באוטו -110 דציבל, אך הרעש של מערכת ההגבה צול החלונות שלו מעל ומעבר!!!

• השב לתגובה זו

מתי התקנה החדשה תחליף את תקנה מספר 3?

הוגש ע"י יעקב נחמני ב־ש', 06/25/2011 - 21:26.

מתי התקנה החדשה תחליף את תקנה מספר 3?

אצלנו ישנו שכן שמפעיל מערכת עם רמקולים אחרי 22:00

• השב לתגובה זו

רעש נורא משכנים

הוגש ע"י רוזי ב־ה', 06/23/2011 - 19:50.

בסמוך למקום מגורי 10 מטר לערך גרה משפחה מטרידה שכל ערב מפעילה מוזיקה כולל הגברה ומקרופונים עד שלא ניתן לנהל שיחה או לצפות בטלוויזיה פנינו למוקד עירוני ללא הועיל בנוסף פנינו למשטרה שם נאמר לנו שזכותם להמשיך עד השעה 11 בלילה השאלה מה עם
הזכות שלנו לנוח לאחר יום עבודה מפרך !!!! מה עם החוק החדש ! ! ! אבקש תגובה

• השב לתגובה זו

מוסיקה בעצמה בלתי סבירה

הוגש ע"י יפעת ב־ה', 06/23/2011 - 08:36.

שכנתנו הרווקה והמובטלת שאינה נדרשת לקום לעבודה בשעות הגיוניות
שומעת מוסיקה בקולי קולות בשעות הערב המאוחרות, 9, 10 וכו' בזמן שהילדים כבר הולכים לישון ומטרידה את מנוחתנו.

מה עושים?

• השב לתגובה זו

אם השכנה לא מבינה שפה תרבותית-יש להרעיש לה כפליים כשהיא ישנה

הוגש ע"י אלי גל מודיעין ב־ו', 09/09/2011 - 23:30.

רק אלימות נגדית נגד השכנה המטרידה- תתקן את המצב.
לצערי משטרה ובתי משפט לא יודעים להתמודד נגד עברייני רעש.
השכן המרעיש מבין את המצב רק אחרי שמרעישים לו בחזרה.

• השב לתגובה זו

אזעקת רכב

הוגש ע"י liran yehezqel ב־ד', 06/22/2011 - 08:09.

אני מתגוגררר בבנין מגורים לאחד מהשכנים יש רכב שלא מפסיק לצלל יום וליל רציתי לגעת למה מתיחס החוק החדש מה ביכולתי לעשות? התלוננו פעמים רבות אך לריק

• השב לתגובה זו

אזעקת רכב

הוגש ע"י liran ב־ד', 06/22/2011 - 08:08.

אני מתגוגררר בבנין מגורים לאחד מהשכנים יש רכב שלא מפסיק לצלל יום וליל רציתי לגעת למה מתיחס החוק החדש מה ביכולתי לעשות? התלוננו פעמים רבות אך לריק

• השב לתגובה זו

קבלת תגובות לפונים

הוגש ע"י דניאל ב־ג', 06/21/2011 - 20:03.

אני עוקב אחר השרשור הזה מזה כמה שבועות.

אני מודה שאינני מצליח להבין מה מטרתו מלבד לאפשר לציבור "לשפוך את הלב".

שהרי תגובות ממשיות אין כאן.

95% מהתשובות הן בגדר של "נבדוק וכשתהיה תשובה - נעדכן".
איזה אחוז מהפניות אכן מקבל מענה?
קרוב לאפס.

חבל שרעיון טוב מתמסמס עקב חידלון של המשרד האחראי.

השר ארדן, אחרי שיזם - התקפל, קיבל רגליים קרות, נענה לקבוצות לחץ אינטרסנטיות - והוציא תקנות שלרובן המכריע אין השפעה ממשית על ציבור האזרחים.

לאחר זמן ממושך הצליח להעביר את התקנות (המסורסות, כאמור) - ולאחר שקיבל את הקרדיט - נעלם כלא היה...

מי אוכף את מניעת הרעשים בשעות המנוחה 1400-1600?
מי אוכף מניעת רעש לפני 0700?
מי מונע משכנים מטורפים להשמיע סרטים לילדיהם בחצר, כמעט כל לילה ובמשך שעות, תוך השמעת באסים וטרבלים המשגעים את כל הסביבה?
מי מונע מהמתופפים לחורר לשכנים את הראש?
מסיבות הקריוקי בחצרות בעוצמות קול מטורפות?

ולא מדובר על משהו חד-פעמי, אלא על אנשים שפשוט "לא שמים" על הסביבה, כי הם רוצים "להנות מהגינה" שלהם...

תקנות שאין להן שיניים - וכצפוי במדינה שלנו, אף אחד לא נערך מראש לאכיפתן.
לא הוגדרו תקציבים, לא מונו הגורמים, לא מונו פקחים..

מוקדי 106 באים (אם בא להם) ובמקום לאכוף את התקנות (נניח שקט בין 1400-1600) מתחילים להתוכח על פרשנות התקנות (פתאוםכולם נהפכו לעו"ד...).
והרשויות המקומיות מתרגמות את התקנות - כל אחת לפי ראות עיניה - שלא לומר שמסרבות במוצהר מלממשן.

אבל העיקר שתוקנו התקנות שמונעות (לכאורה, לא לדאוג) מהגננים להפעיל מפוחים...

תקראו את הפניות של התושבים הסובלים ותבינו לבד שהתקנות האלה מחוררות יותר מגבינה שוויצרית...
עבודת חקיקה פרלמנטרית למופת.

אז בקיצור, השר ארדן ונציגיו כאן באתר, אפשר לקבל תשובות בבקשה לפניות האזרחים?

תודה.

• השב לתגובה זו

תגובות לפונים

הוגש ע"י מורד שטרן ב־ד', 06/22/2011 - 13:09.

היי דניאל,

הערה שלך היא נכונה ואנחנו מנסים ומשתדלים מאד על מנת לקבל תגובות הולמות ונכונות לפונים ולא לספק תגובות בסגנון "נבדק ונחזור" - עם זאת, אתה חייב להבין שאנחנו לא גורם מוסמך לקבלת התשובות על הרפורמה אלא כלי להעברת תגובות והערות לגורמים הרלוונטים בהליך החקיקה. לשמחתנו הציבור מגיע דווקא לאתר שיתוף הציבור אך האתר איננו אתר של המשרד להגנת הסביבה ואנו מבקשים מהם (מפניות הציבור של המשרד) לענות לנו על מנת שנוכל לענות לכם.

ע"מ לתת גישה מהירה יותר למידע גם סיכמנו את השאלות הנפוצות ביותר שהתקבלו כאן וכן זכו למענה של המשרד להגנת הסביבה:

http://www.shituf.gov.il/content/526

• השב לתגובה זו

מכונת כביסה

הוגש ע"י חן ב־ג', 06/21/2011 - 14:56.

שלום רב,
אני גר בבית שלי כבר קרוב לחצי שנה, ויש לנו שכנה שפשוט מטרידה אותנו ואת כל השכונה שמסביבנו.
אני ובת זוגתי אנשים מאוד נוחים ובמשך תקופה של שלושה חודשים ניסינו הכל בשביל להמנע מעימות.
אבל זה הגיע למצב לא הגיוני, בו אני חייב ללכת לישון בשעה 23:00 כי אסור לי לשטוף כלים במטבח (הכיור שלנו לטענתה עושה לה רעש), אסור לי לעבור בסלון (כי הפרקט שם עושה לה רעש), אסור לי להדליק מנגל (כי היא לא יכולה לנשום) - החדר האחרון שנותר לי בבית הינו חדר השינה.

אתמול זה עבר את הגבול ולצערי המשטרה שאמורה להגן עלי שוב הוכיחה את חולשתה, בשעה 1 בלילה הגיע שוטר לביתי לאחר שפרץ את גדר ביתי, העיר אותי, ולאחר תיחקור של כ20 דקות וביקש ממני לכבות את מכונת הכביסה שעבדה עד לפני כמה שעות.
כאשר בת זוגתי שאלה אותו האם אסור לנו להפעיל את מכונת הכביסה בשעות אלה הוא ענה לה שהשכנה שלנו "חפרה" להם כבר 3 שעות ואין להם סבלנות להתמודד איתה.

אני רוצה להבין כמה דברים:
- האם אסור לי להפעיל מכונת כביסה בשעה 23:30? (תוכנית הינו 40 דקות, אני עובד הייטק ולכן שעות העבודה שלי מעט מאוחרות)
- האם יש לשוטר את הזכות להיכנס לחצר ביתי מבלי לבקש את רשותי?
- מה אני אמור לעשות בהמשך עם השכנה הזו?

• השב לתגובה זו

למה השכנה צריכה לסבול מרעשים אם אתה חוזר מאוחר מהעבודה ?

הוגש ע"י אלי גל מודיעין ב־ו', 09/09/2011 - 23:42.

תחליף את הפרקט בשטיח "יא איש הי טק"- אם אני הייתי שכנך הייתי מעיר אותך ב3 בלילה שתבין גם כן מה זה הפרעה !!
אף אחד לא חייב לסבול את הרעש שאתה עושה ! ותחליף גם את מכונת הכביסה. יש שקטות !
מה אתה חרש ?
לפי התיאור שלך אתם בכלל לא אנשים נוחים אלא אנשים מטרידים ורעשנים.
מה קשור שאתה בהי טק ? - להיטק מותר להרעיש ולהפריע ?
מה אתה אמור לעשות עם השכנה ?אתה אמור להפסיק את הרעש מייד להתנצל בפני השכנה, ולעבור לגור במקום רועש - כגון דיסקוטק, או איזור תעשיה או מזבלת חיריה.
אלי גל.

• השב לתגובה זו

ממש רחמים

הוגש ע"י אופיר ב־א', 11/27/2011 - 01:12.

אנחנו מצטערים שאנחנו הורסים את החיים המושלמים שלך שאפילו מכונת כביסה מסכנה אתה כבר לא יכול לסבול...

הבן אדם עובד מה לעשות, כל אחד והעבודה שלו, ואם אין לו ברירה אלא להפעיל מכונת כביסה בלילה בשביל לשמור על הבגדים שלו נקיים אז כך הוא יעשה.

ולמה הוא צריך לעבור דירה? למה שאנשים כמוך לא יעברו דירה למקום שקט יותר? תעברו להרצליה פיתוח ותעזבו אותנו בשקט...

הוא צריך להוציא אלפי שקלים על החלפת הפרקט ולהחליף מכונת כביסה? אם אתם תממנו את זה אז אין לי בעיה, לא על חשבוני.

• השב לתגובה זו

רעש

הוגש ע"י אריק ב־ב', 06/20/2011 - 15:13.

הכול חרה במדינה-אז מה אם יש רעש בתור תוספת?
לאילו שמבקשים שהמשטרה תפעל-הצחקתם אותם. מה ניתן לצפות מהמשטרה חוץ מדוחות חניה

• השב לתגובה זו

הקמת רעש

הוגש ע"י עידו ב־א', 06/19/2011 - 22:58.

שלום רב

לאחרונה אני מתלבט במספר שאלות לגבי נושא הקמות הרעש בשעות הלילה:

מי הוא הגורם שאחראי לאכוף הקמות רעש בגנים ציבוריים? (לא ברחוב)

במידה והרשות העירונית אחראית לכך האם היא יכולה להציב שלוחים- כלומר אנשים שמועסקים על ידי חברות כוח אדם לטובת העירייה אך הם לא פקחים בעלי סמכות אכיפה מתוקנת בחוק?

במידה והעירייה יכולה להעסיק שלוחים האם היא מכשירה אותם? נותנת להם סמכות אכיפה?

תודה מראש

• השב לתגובה זו

אכיפה מי ואיך?

הוגש ע"י נורית אל-עד ב־א', 06/19/2011 - 13:56.

הכל טוב ויפה אבל מה קורה כשיש שכן אחד בריון שלא מתחשב ובכל זאת מרעיש בשעות האסורות? מה העונש הצפוי לו והאם יש מי שאכן דואג לאיכפתו של תקנון ראוי וצודק זה?

• השב לתגובה זו

רעש מבית עסק

הוגש ע"י אופיר ב־ד', 06/15/2011 - 23:45.

אני מתגורר כ50 מטרים מחנות ירקות, המוכר שם צורח כאילו היה בשוק ואנחנו בתוך הבתים שלנו שומעים את מחירי הירקות, מה ניתן לעשות כנגדו? אנחנו מתקשרים למוקד אך העירייה (עיריית פ"ת) לא באמת מטפלת במטרד, האם יש חוק שאוסר עליו? האם אפשר לקנוס אותו?

• השב לתגובה זו

הבנת החוק

הוגש ע"י א ב־ד', 06/15/2011 - 22:19.

יש בית קפה מתחת לביתי שמביא להקת ג'ז פעם בשבוע ומשמיע מוזיקה עם מערכת הגברה בקולי קולות עד 11 בלילה
המוקדנית של העיריה אמרה לי שמותר להם להרעיש עד חצות
פה לעיל רשום עד עשר בלילה
ואני בכלל הבנתי מחברים שמותר להם עד 11 בלילה
אז מה מהם נכון??

• השב לתגובה זו

קנה מערכת הגברה חזקה, כוון רמקולים לאיזור המועדון- ותפציץ אותם!

הוגש ע"י אלי גל מודיעין ב־ו', 09/09/2011 - 23:49.

הם לעולם לא יבינו את מצוקתכם- אלא אם תרעיש להם בחזרה. עליך להפציץ אותם במוסיקה נגדית או ברעש של יריות מתותחים שהקהל יסתלק בבהלה מהמקום.- להרוס להם את המופעים- עד שהם יפנו אליך להסדר מתקבל על הדעת.
ניסוי כזה הוכתר בהצלחה באירועים מוסיקליים בריכת השולטן בירושלים מול אזרח שסבל מהם שגר בימין משה.
אלי גל

• השב לתגובה זו

רעש מהשכנים

הוגש ע"י רז דוד ב־ג', 06/14/2011 - 08:22.

אני גר בקרית אתא באיזור בתים פרטיים , מספר שכנים שלי לעיטים קרובות מחליטים לעשות מסיבות בחצר עם תקליטן ורמקולים, כולנו יודעים שתקליטנים עוברים על החוק למניעת רעש , המקרה האחרון היה ביום 11 , 6 , 13 . בשעה 15 , 10 צלצלנו למשטרה ואמרו להתקשר רק בשעה 11 , אבקש את תשובתכם בנדון, ובכלל האם גם בשעות המותרות אנשים רשאים להפעיל מוזיקה רועשת המוציאה אדם מדעתו ועוד כאשר ישנם אנשים חולים בבית , ולא פעם נאלצנו לצאת מהבית ואילו השכנים מרשים לעצמם לישון עד השעות המאוחרות באין מפריע מצדנו,מאחר והמשטרה אינה מתערבת הדבר הוביל כמעט לאלימות, אבקש את התיחסותכם עם מענה ברור לתלונותיי.תודה.

• השב לתגובה זו

להרעיש בחזרה עם מערכת הגברה חזקה יותר.עם מוסיקה הפוכה מטעמם.

הוגש ע"י אלי גל מודיעין ב־ו', 09/09/2011 - 23:53.

הם לעולם לא יבינו את מצוקתכם- אלא אם תרעיש להם בחזרה. עליך להפציץ אותם במוסיקה נגדית או ברעש של יריות מתותחים שהקהל יסתלק בבהלה מהמקום.- להרוס להם את המופעים- עד שהם יפנו אליך להסדר מתקבל על הדעת.
ניסוי כזה הוכתר בהצלחה באירועים מוסיקליים בריכת השולטן בירושלים מול אזרח שסבל מהם שגר בימין משה.
אלי גל

• השב לתגובה זו

שאלתך הועברה למשרד להגנת הסביבה

הוגש ע"י מורד שטרן ב־ג', 06/14/2011 - 16:18.

ברגע שתהיה תשובה - נדווח.

שיתוף הציבור.

• השב לתגובה זו

רעש צילצולים בית ספר

הוגש ע"י אילונה ב־א', 06/12/2011 - 14:39.

אני גרה בסמוך לבית ספר דה-שליט ברחובות ושומעת רעש מחריש אוזניים כל יום. העיניין הוא שבית ספר זה מורכב משתי חטיבות ביניים ותיכון, לכן כל הסביבה שומעת שלושה צילצולים, אחד אחרי השני. ויש שעות צילצולים שבהם שתי מנגינות שונות של צילצולים מתאחדות לרעש אחד עצום ולא נעים לאף אוזן.

האם יש חוק לעוצמת רעש הצילצולים, מבחינת דציבלים?
האם זה ששלושה בתי ספר נמצאים באותו מתחם לא מחייב את בתי הספר לאחד צילצולים לצלול אחד לכל המתחם דה-שליט?
לאיזה גורמים ניתן לפנות עם הבעיה הזו?

תודה מראש
אילונה

• השב לתגובה זו

שאלתך הועברה למשרד להגנת הסביבה

הוגש ע"י מורד שטרן ב־ג', 06/14/2011 - 16:18.

ברגע שתהיה תשובה - נדווח.

שיתוף הציבור.

• השב לתגובה זו

קריוקי בשכונת מגורים

הוגש ע"י גואטה שלום ב־א', 06/12/2011 - 00:09.

אני גר כ300 מטר ממבנה דירות בין 8 קומות שבאחת מדירותיו בקומה השביעית מושמעת ערב ערב מופע קריוקי בהגברה מובהקת.
הרעש חודר ,לדירתי ודירות שכניי ,בעוצמה רבה אף אם סוגרים חלונות ומדליקים מזגן. מרבית דיירי השכונה שלמרגלות מבנה ה'מופעים' הינם דיירים קשישים הסובלים קשות מהרעש מבלי שיש לעיל ידם לעשות דבר בנידון!
יצויין ש'מפיק' המופע מקפיד שהמופע המתוזמר המוגבר כולל הנחיה ,יערך עד 2200 בימי חול ו 23 במוצ"ש
קצרה ידה של הרשות המקומית והמשרה לעשות דבר מה בנדון אף כי לא אחת חורג ה'מפיק ממסגרת השעות המותרת. גם כשיש חריגה מובהקת משעות המותרות מסתפקים הרשיות בהפסקת הרעש מבלי שיעשה כל ניסיון אכיפה!
הצעה :לאסור בתקנות כל הקמת רעש באמצעות הגברה ! מתן סמכויות אכיפה לשוטר או פקח !!!

• השב לתגובה זו

הרדיו של השכנים

הוגש ע"י דבורה ב־ש', 06/11/2011 - 22:40.

התקשרתי עכשיו למשטרה 23:30 כדי להתלונן על השכנים, הרדיו שלהם עובד בקולי קולות, בתוספת מערכת סטראופונית, המוקדן במשטרה אומר לי, אי אפשר לפני 12 בלילה, אז מה זה התיקון בדיוק?

• השב לתגובה זו
  • 1
  • 2
  • 3
  • לעמוד הבא ›
  • לעמוד האחרון »
  • דף הבית
  • RSS
  • אודות
  • השותפים של שיתוף
  • צור קשר
  • ישראל במדיה החברתית
  • ממשלה שלום
  • About
  • מפת האתר
share

היצירה אתר שיתוף הציבור מוצעת תחת רישיון ייחוס-שיתוף זהה 2.5 ישראל של Creative Commons.

Creative Commons License