דו"ח הועדה הציבורית לצמצום העישון ונזקיו - זה גם בידיים שלכם!
דו"ח הועדה הציבורית לצמצום העישון ונזקיו - זה גם בידיים שלכם!
- 654 בעד
- 456 נגד
- סה"כ: 1110 הצבעות
משרד הבריאות מגבש תוכנית לאומית לצמצום העישון ונזקי העישון וקורא לכם לקחת חלק, להכיר את התוכנית ולהגיב עליה. תגובות והערות יתקבלו עד חודש מהיום. הדוח מתפרסם לציבור לראשונה כאן באתר שיתוף.
בשנת 1492 גילה קולומבוס את יבשת אמריקה, שם נחשף לאינדיאנים ולתרבותם, שכללה עישון עלי טבק מיובשים, במהלך טקסי הפולחן השונים. מאז, העישון ומעמדו בתרבות ובחברה עברו תהפוכות רבות. העישון מוגדר כגורם המוות הגדול ביותר הניתן למניעה. על פי הערכות לגבי ישראל, העישון גובה את חייהם של כ-10,000 איש מידי שנה, עלותו הישירה למערכת הבריאות מוערכת ב-1.75 מיליארד ₪, ולכך יש להוסיף את המשמעויות הנגזרות מהתחלואה הרבה הקשורה לעישון, כגון: אבדן ימי עבודה, אבדן כושר עבודה, נכויות, תמותה מוקדמת ועוד.
לאחר שהעולם המדעי הגיע להסכמה ברורה וחד-משמעית בדבר נזקי העישון והחשיפה לעישון כפוי, ההתמכרות והקושי להיגמל מעישון סיגריות ולאחר שנים רבות שבהן תעשיית הטבק פעלה במרץ לעידוד העישון באוכלוסייה ובקרב צעירים, גיבש ארגון הבריאות העולמי אמנה בינלאומית לפיקוח על הטבק (FCTC - Framework Convention on Tobacco Control), שחברות בה ומחוייבות לה מרבית מדינות העולם, ובכללן גם מדינת ישראל, במטרה לסייע להם לנקוט באסטרטגיות היעילות ביותר ובסדרי העדיפויות הנכונים, במאבק נגד העישון ונזקיו הבריאותיים, הכלכליים והחברתיים.
בדו"ח זה מוצעת תוכנית לאומית לצמצום העישון ונזקיו, המתבססת על הנחיותיה והמלצותיה של אמנה זו וכן על המלצות של וועדות שונות, שעסקו בנושא זה בעשור האחרון בישראל, ואלו הם עיקרי התוכנית:
1. מדיניות כוללת ומקיפה, העוסקת במקביל בכל היבטי העישון והשימוש במוצרי טבק השונים.
2. הקמת גוף מרכזי בתוך משרד הבריאות, שיעסוק בנושא העישון והשימוש במוצרי טבק, באכיפת החקיקה הרלונטית לעישון ויוביל ויתאם את יישום התוכנית הלאומית.
3. שיפור ההגנה על הציבור מפני החשיפה לעישון כפוי ונזקיו, בעיקר על ידי החמרת החקיקה הנוגעת למניעת עישון במקומות ציבוריים והחשיפה לעישון.
4. צמצום הצטרפות צעירים למעגל המכורים לעישון, בין השאר על ידי צמצום והגבלה של פעילות שיווקית ופרסום של חברות טבק, הגבלת נגישות צעירים לסיגריות דרך מכונות אוטומטיות והגברת השקיפות ביחס למוצרי הטבק, תכולתם והשפעתם הרעילה וכן אמצעים נוספים.
5. שינויים והתאמות במדיניות המיסוי של מוצרי טבק, שעיקרם המשך העלאת המיסוי על סיגריות, ייקור משמעותי של טבק לנרגילות והמלצות נוספות.
6. שיפור והרחבה של שירותי הגמילה מעישון המוצעים לציבור, כך שיכללו (בנוסף לטכנולוגיות הקיימות כבר בסל שירותי הבריאות) גם תחליפי ניקוטין, ייעוץ אישי, מוקד גמילה טלפוני ותמיכה דרך האינטרנט.
7. הרחבת השימוש בהסברה ותקשורת, לטובת העלאת המודעות לעישון ונזקיו ולשירותי הגמילה.
8. הקמת צוות בין-משרדי שיעסוק בנושא צמצום הזיהום מבדלי הסיגריות.
9. תוכנית ייעודית לצמצום העישון בחברה הערבית נמצאת בשלבי הכנה ותצורף כחלק מהתוכנית הלאומית.
10. קביעת יעדים מוגדרים ומדידים, אותם התוכנית שואפת להשיג לקראת שנת 2020.
הצורך בתכנית לאומית לצמצום העישון ונזקיו
פעילות הועדה לצמצום העישון ונזקיו
המלצות הועדה לצמצום העישון ונזקיו:
הגנה על הציבור מפני חשיפה לעישון כפוי ונזקיו
צמצום הצטרפות צעירים למעגל המכורים לעישון

תגובות
עישון בשטח ציבורי - שמירת הניקיון.
הסבר: בשטחים הציבוריים מתגוללים בדלי סיגריות המזהמות את הסביבה הן מבינת הנאות והן ומבחינת הרעלים ובימות גשמים חודרים למי התהום.
המעשנים נוהגים להשליך את שייר הסיגריה ובדלי הסיגריות שלא במתקני אכסון אשפה ובכך תורמים רבות לזיהום הסביבה.
כדי למנוע את המשך הזיהום הקיים אני מציע את רעיון החיקוק להלן.
הצעת החקיקה:
1. יש לחייב כל מחזיק או משתמש בסיגריה או אמצעי או כלי עישון אחר בשטחים ציבוריים, להחזיק אצלו מאפרה אישית אותה ירוקן רק במתקני אכסון אשפה. המחוקק יקבע את גודלה וצורתה של המאפרה האישית והחומר ממנו תהיה עשויה (להלן התקן) ואת הכיתוב עליה שיגדיר כי זה כלי של מאפרה אישית למעשן וכן הודעת אזהרה על הסכנה בעישון. כלי שיוצג על ידי משתמש כמאפרה אישית ולא יהיה כתקן בחוק ויהיה חסר הכיתוב המופיע בחוק לא יחשב כמחזיק במאפרה אישית לפי החוק.
2. יש לחייב כל מקום לממכר ו/או חלוקת סיגריות כלי או אמצעי עישון אחרים, להחזיק במלאי מאפרות אישיות בתקן למכירה ו/או מסירה. אזלו המאפרות האישיות יפסיק המקום לעסוק בממכר ו/או חלוקה של מוצרי העישון בכלל עד להשגת מלאי חדש של מאפרות אישיות.
תוספת חקיקה למניעת נזקי עישון (נהיגה ברכב ושימוש ברכב להסעת ילד)
1. עישון בנהיגה וברכב.
א. הסבר:-
(1) נהגים מעשנים מעורבים פי 3 בתאונות דרכים.
(2) חלק מהתאונות שנגרמו כתוצאה משימוש ועישון סיגריה תוך כדי נהיגה גרמו למוות, לפציעות ולנכות . כיום עדיין אין איסור על עישון סיגריה תוך כדי נהיגה, בשונה למשל משימוש במתקן ר.ט.ן נייד -טלפון סלולרי.
(3) נהגים ברכב פרטי המסיעים ילדים ומעשנים תוך כדי נהיגה כופים עישון על הילדים כך גם נוסעים אחרים המעשנים ברכב בנוכחות ילדים.
לילדים אין בחירה להימנע מהנסיעה והעישון המסוכן נכפה עליהם.
ב. האיסור הנדרש לדעתי
(1) יש לאסור עישון תוך כדי נהיגה או לאחוז בסיגריה או כל אמצעי עישון אחר כאשר יושבים אל מול הגה רכב.
(2) יש לאסור עישון גם ברכב פרטי (גם לא על ידי הנהג) כאשר מוסעים בו ילדים.
עישון במרפסות
מה לגבי עישון במרפסות ?
אני גר בבנין משותף ומאוד סובל מהשכנים מהקומה מתחתיי . הם מעשנים סיגרים , אני כל הזמן נאלץ לחיות בביתי עם חלונות סגורים.
האם ניתן לחוקק חוק נגד עישון במרפסות ?
להלן חומר למחשבה בנושא מחלת הסרטן
חלק ראשון: http://yes.walla.co.il/?w=2/7828/1867277
חלק שני: http://yes.walla.co.il/?w=/7802/1867702
אורי צבי ואלד, נייו יארק 5:00
אורי צבי ואלד, נייו יארק 5:00 יום שישי יולי 9
• אינני מבין איך לא אוסרים את ההברקה של חבילות סיגריות (זה מושך את הילדים כמו שום דבר אחר).
• יש לחייב בכל מסעדה בית קפה וכו' שלט גלוי האוסר את העישון עם המספר הפקחים האוכפים את החוק, (השלט יהיה נראה בכל מקום המסעדה בגובה העיניים).
• חוץ מאיסור של סיגריות בודדות (שזה גורם גדול להתחלה באלה שעדיין לא ממוכרים) יש לאסור מכירה של גם חבילות בודדות בכלל ולהתיר רק קרטונים שקונים ממוכרים. זה יהיה הצלה גדולה לקטינים שעדיין לא ממוכרים, וגם עזרה גדולה לאלה שמנסים להפסיק או שלא לחזור להתמכרותם.
• יש לחייב מספר מיוכד לכל חבילה ולחייב קנייה רק ע"י כרטית זיהוי אלקטרוני, ובכך לחייב כל את הקונה או המוכר אם נמצא החבילה ביד קטין.
• אזהרה מיחדת למנטול שהוא ממכר יותר ומסוכן יותר.
"I hear from time to time politicians say that they don't really think advertising has much to do with it...how come we're all spending so much money advertising when we run for office?"
Bill Clinton, Aug 10 '95, refering to the effect of advertising on smoking.
"אני שומע מדי פעם פוליטיקאים אומרים שהם לא באמת מאמינים שלפרסום יש הרבה מה לעשות עם זה ... איך זה שאנחנו כל כך מלבלים כל כך הרבה כסף על הפרסום כאשר אנחנו רצים לבחירות?"
ביל קלינטון, 10 אוגוסט 95 ', בהתייחסו להשפעת הפרסום על העישון.
לפי Parrott, A. C. (1999).
לפי Parrott, A. C. (1999). "Does cigarette smoking cause stress?". American Psychologist 54 (10): 817–820. doi:10.1037/0003-066X.54.10.817. PMID 10540594 ועוד מחקרים, סיגריות אינם גורמות להנאה והרגעה אלא שהמתח שנגרמת ע"י גמילה מסתלק ע"י העישון.
מאחר שעיקר הסיבה לעישון היא הנאת העישון לכן ראוי לחייב מודעה על הנ"ל.
צביעות במלוא מובן המילה
כרגיל מטפילם בסימפטום במקום בבעיה - אפילו דרך הצגת הנושא מבלבל עובדות עם בידיון - קולמבוס גילה אמריקה מצא טבק ובישראל מתים עשר אלף איש כל שנה - לא הטבק הורג אותם חברות הטבק עם כל הזפת שלהם - אולי במקום לכפות על המעשנים להפסיק לעשן תכפו על FCTC הזה שיפסיק לרצוח אנשים ? לא הא?
לא רק זה
שימו לב ש- FCTC פירושו בעברית "ועידת מסגרת לפיקוח הטבק".
כל רצונם הוא "לשלוט" במידת הרווח הכלכלי שאפשר להפיק מהתמכרות למוצר, מטרתם אינה למגר את התופעה.
מי שרוצה למגר את התופעה צריך לבטלה לחלוטין על ידי איסור ייבוא וייצור בדומה לכל סם אחר אך אנו כבר למודי ניסיון, מזה עשרות שנים שמדינות העולם נלחמות כנגד נגע הסמים ללא הצלחה ועל כן ברור שהוצאת הטבק אל מחוץ לחוק לא יתרום למיגור הנגע.
בנוסף לכך, מקובל לייחס שמי שהציג את הטבק לאירופה היה Ramon Pane נזיר שהתלווה למסעו השני של קולומבוס בשנת 1493 ולא כפי שכתוב כאן.
לא צריך להוציא את הטבק מחוץ לחוק, אלא מהמרחב הציבורי
אדם רשאי להרעיל את עצמו לדעת בדל"ת אמותיו, כמובן ללא כפייה על אחרים, ולא בנוכחות קטינים.
שאלה
מהו המרחב הציבורי?
ישנם כאן אנשים המתלוננים על "השכנה ממול", על השכן המעשן במרפסת ביתו ואחרים המעשנים ליד חלון בביתם.
האם לא ברור שמבוצע כאן "דמוניזציה" לנושא?.
ומה עם הרעל שמוסיפים לנו באוכל ובמי השתייה?- זה בסדר כי זה באישור משרד הבריאות?.
בארץ מגדלים מריחואנה לצרכים רפואיים (באישור כל הגורמים הממשלתיים), את זה אפשר לעשן? או שזה גם מפריע לשכנים?.
מה דינו של אדם הזקוק ל-"מנה" שלו על פי אישור, יברח מהרחוב הבייתה לעשן?, ואם אדם כזה זקוק למנת מריחואנה כדי להמשיך לתפקד באורח נורמאלי ומותר לו אז למה לא כל אדם אחר הזקוק לטבק רגיל?, גם זה וגם זה "מכורים".
הנקודה שממש מפריע לי היא שאף אחד (אבל ממש אף אחד) לא מעלה את הנקודה של יחס חברתי, אני מעשן המון זמן ואם זה הפריע למישהו תמיד כיבדתי את רצונו/ה כמו שכיבדתי את המקום, בשבילי לסטות מזה זה כמו להכריח לשומר כשרות לאכול אוכל לא כשר, אילו המעשנים היו מתייחסים בכבוד לסביבתם (גם מבחינת הליכלוך) המצב של כולנו היה טוב יותר.
אכיפה, אכיפה ושוב אכיפה
כל החוקים שבעולם לא שווים אם הם לא נאכפים כראוי. הישראלי הממוצע יאפשר עישון בבית העסק שלו ויעשן במקומות סגורים, אלא אם תהיה אכיפה. האכיפה יכולה להיות משטרתית (או דרך פקחים), אבל גם חברתית כאשר הכל יודעים שזה לא מקובל לעשן במקומות עבודה או באוטובוסים. היום לא מסתובבת משטרה בתוך משרדים ולא עולה על אוטובוסים כדי לאכוף את איסור העישון. כולם יודעים שאסור לעשן שם, והאכיפה החברתית תמנע מהמעשנים לעשן שם.
הבעיה היא שבפאבים, למשל, אין אכיפה חברתית, ובעליהם סבורים שכלכלית כדאי להם לאפשר עישון שם. זה מחייב אכיפה משטרתית עד שאיסור העישון יוטמע בקרב בעלי העסקים ובקרב פוקדי עסקים אלו. לאחר זמן מסוים, לא יהיה עוד צורך באכיפה משטרתית כי יהיה ברור לכל שאסור לעשן שם.
הבעיה עם החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים היא שהחוק לא מלווה באכיפה מתאימה עד להטמעתו המוחלטת.
מסכימה עם מה שכתבת
יש לאכוף על מנת לתת רוח גבית לרוב הדומם. כי כיום מי שמפריע לו עישון במקום בילוי לרוב ימנע מלהעיר:
א. כי כל הפאב מעשן..
ב. כי הוא בא לצאת ולבלות ולא להיות שוטר
ג. חשש אמיתי מהמבלים. כבר דקרו כאן על פחות..
לכן רק אם השות תצא באכיפה מסודרת ומקיפה (מה שהיתה צריכה לעשות כבר מלפני 4 שנים כשיצא התיקון לחוק וגם היתה משלשלת לכיסה הרבה מאוד כסף מהקנסות) - רק אחרי כמה חודשים כאלו- הנורמה תתקבע והמעשן הוא זה שירגיש מפוחד/רע לעבור על החוק ולא להפך
יש לסגור ברים מועדונים לאלתר על מציאת עישון בקרבם
ברים ומועדונים בת"א צריכים להסגר לאלתר במקרה שימצא בהם עשן כי הם
מצפצפים על החוק בגדול. הם אפילו מתקשרים לפקוח ומודיעים על עישון בתוכם
כדי לא לקבל קנס שזה דבר שהוא שערוריה בפני עצמו. חייבים לחייב פיקוח
עירוני שיגיע כמה פעמים בשבוע לכל בר אחרי כל קריאה על עישון כאילו זה ניסיון
רצח.פיקוח עירוני אומרים לי בטלפון שיש להם תוכנית פעולה מראש לפיקוח שזה לבקר
בכל בר פעם בכמה חודשים ולכן הצפצוף על החוק חוגג ומלא עישון בכל הברים.
אין בעיה לממן פקחים מהקנסות.
כאשר רוח ההנהלה היא של אי אכיפה, אז זה המצב
כאשר ראש עירית תל אביב, רון חולדאי, מתנגד לחוק איסור העישון, אין לצפות שמחלקת הפיקוח העירונית תתאמץ לאכפו. רוח המפקד!
לכן, לדעתי האכיפה צריכה להיות בידי גורם ארצי, שגם יהנה מהקנסות.
אין כל סיבה שבארצות אירופה השונות לא יעשנו בבארים או פאבים, למרות מסורת של ימאות שנים, בעוד שבישראל מצפצפים על החוק הזה.
אגב, בתי קפה בחורף גרועים כמעט באותה מידה. ברובם מעשנים בחלק שעל המדרכה גם בחורף, כאשר הוא סגור. בבית קפה אחד החלק ה"סגור" בחוץ צמוד לחלק הפנימי של בית הקפה והדלתות פתוחות. באותה מידה ניתן היה לעשן בכל רחבי בית הקפה.
יש לאסור עישון ממרפסות וחלונות שהעשן מגיע לשכנים
יש לאסור לאלתר עישון בחלונות ומירפסות כאשר העשן מגיע לקומות עליונות.
שכנים מתחת להורים שלי מעשנים וכל הביית שלנו מסריח כי העשן
עולה למעלה. יש לאסור פעולה זאת לאלתר בחוק.
כמו כן יש לאכוף חוק נגד עישון על כל קריאה על עישון במקום ציבורי.
עיריות והפקחים לא באים בעקבות קריאה אלא רק במסגרת תוכנית מראש.
לא, אין לאסור עישון ממרפסות !
מצטער לאכזב אבל אי אפשר ולא תהיה אפשרות לעצור עישון ממרפסות פרטיות של אנשים...
אני קניתי בית עם מרפסת בשביל שיהיה לי איפה לעשן, יש לך בעיה עם תסתגר בבית או תעבור לגור בדירת קרקע או בית פרטי !
עוד מעט תגיד לי לא לבשל במטבח כי הריח של האוכל מפריע לך...
חלאס לרדת לנו (המעשנים) לחיים.. אין לכם דברים יותר טובים לעשות בחיים ?
אם אני רוצה להרוס לעצמי את החיים או להרוג את עצמי אין לך זכות להתערב... מפריע לך העשן תזוז ממני !
הבעיה היא
שאתה הורג גם את השכנים שלך , וזה מה שמעצבן
עד רמת הבדל
הצעת החוק בנושא העישון צריכה לכלול החמרה גם כלפי משליכי בדלי סיגריות. זה אמנם שייך למשרד להגנת הסביבה, אך על מעשנים לדעת שמוכרזת נגדם מלחמת חורמה. צריך גם לפגוע להם בתנאי הביטוח, לא לאפשר להם פטורים ממיסים ולא להעניק להם הטבות בכל עניין הקשור לבריאות.
אבל למה לחכות עם האכיפה !
הערב הייתי צריך להציק לכל כך הרבה אנשים בבר שבסוף העיפו אותי בטענה שאני מפריע ומציק למלצרים....
אז נכון - זה ביזיון שהעיפו אותי, אבל חייב גם להיות גם גב למלצרים - בצורת פקחים ובתי משפט.
אם המעשנים יידעו שלברים אין ברירה כי מחלקים קנסות - הם יצאו החוצה.
עישון כפוי
במסגרת שבוע הספר היכן שאני נמצאת באים אנשים ומעשנים מולי
אלו הם אנשים שעובדים שם.
ושאלתי האם זאת פינת עישון ולא ענו לי.
למחרת ישבתי במקום אחר.
בכל אופן אני לא עישנתי מעולם וסיגריות מגעילות אותי.
וידוע לי שהם מכילות ניקוטין ורעל
ופוגע בריאות וגורם גם לסרטן.
מדוע ממשרד הבריאות מאשר מכירת סיגריות.
בנוסף יש לי שכנה שגרה בבית אחר ממולי ויש לי תמונה של בנין.
היא מעשנת דווקא בצד מולי מכיוון המטבח שלה.
עושה זאת בכוונה.אף כי יש לה חלון אחר וצד אחר ששם אין שום אנשים.
אני לא יכולה לפתוח את החלונות.
אתם מדברים על אסיר כארה"ב.
אני אסירה בבית שלי ונאלצתי לעשות סורגים גי היא גם איימה עלי שתהרוג אותי.
אם אנשים כאלה אי אפשר לדבר
ואין מה להגיד לה תפסיקי לעשן מולי או לידי.
אבל אם מישהו קורא את התגובה הזאת צריך להבין שיש כאן נוכלות ורשעות מאין כמוה.
וגלגל חוזר בעולם.
היא כמובן חושבת שתגרום למחלה אצלי.
אבל היא פוגעת גם בעצמה.
זה ממש כמו בשיר "יש אנשים עם לב של אבן,ויש אבנים עם לב האדם.
החיים הפוכים.
למרות שאלוהים העניק לאדם שכל איך לבחור לחיות
יש אנשים בוחרים ברשעות ובאלימות והכל להרוס לאחרים את החיים.
הזדהות
שלום לך,
אני כל כך מבינה את תלונתך שממש נחמץ לי הלב.
אני מאחלת לך הרבה כוח, סבלנות ואוויר נקי. מקווה שהאישה תפסיק לעשן או תבין כמה זה מזיק ותפסיק.
יש במדינה הזו כל כך הרבה אנשים רעים כמו השכנים מעלינו שמפריעים ומרעישים כל יום ואנו מעירים להם כל יום ושכנים אחרים שמשאירים דברים מול המעלית ולמרות שביקשנו מהם לקחת אותם, לקחו רק חלק. יש אנשים כל כך רעים שזה עצוב ואני לא מבינה איך אפשר לחיות ככה בידיעה שהם עשו רע למישהו אחר.
אני מתעבת סיגריות וכל דבר שקשור בהם. איני מבינה איך אנשים נורמליים עושים דבר כזה לעצמם: מכניסים במודע לגופם הבריא שהטבע נתן להם חומרים רעילים מאין כמותם וסירחון כזה. איך אפשר? יש אנשים שחלו ויעשו הכל על מנת להיות בריאים.
צריך פשוט להוציא את הסיגריות מחוץ לחוק.
שאלת את השאלה הנכונה היא נשאלה רבות בעבר ותשאל בעתיד
מדוע משרד הבריאות שאמון על בריאות הציבור, למיטב הבנתי, מאשר למכור רעל + טבק בקופסאות קרטון? מדוע הוא עושה את אותו הדבר בדיוק בתחומים אחרים? סלולאר, אלכוהול גידול חקלאי, מוצרי חלב ואפילו בחומוס מרשה משרד ה"בריאות" להכניס גורמים מסרטנים? מדוע?
מדוע הוא גורם ויוצר מציאות משלו שתתאים לגורמים אחרים מעבר למה שהוא אמון עליו, הבריאות של הציבור?כמו ההתעקשות מעוררת הרחמים להוכיח מעל לכל ספק [אני מצוטט ממחקר של משרד הבריאות] שקנאביס הוא צמח מסוכן.
תעמולות זולות שעולות לנו בחיים על ידי מי שאמון לשמור על בריאותנו.
תגובות לאריק ולמעשנים דמגוגיים אחרים
בחיי זו תגובה דמגוגית בלי שכל ומחבה אבל ככה רוב המעשנים חושבים
אז נתן לך הסבר:
למה משרד הבריאות מאשר את הדברים שציינת :
סלולאר-
1. הסלולאר הוא חלק מההתפתחות הטכנולוגיה ומשפר את יכולת התקשורת של החברה
2. בשימוש נכון עם אוזניה הסיכון לסרטן קטן
אלכוהול
1. אלכוהול לא בהכרח מזיק לפעמים אפילו בריא -הוא מזיק רק עם מפריזים בשימוש
בניגוד לסיגריה שאין בה שום דבר בריא וגם גורמת לנזק גם בשימוש קטן
2. שותים יין בשבתות ובחגים
3. כשמשהו שותה אלכוהול זה נכנס רק לקיבה של מי ששתה ולא חודר לגוף של אנשים אחרים בניגוד לעשן סיגריות.
מוצרי חלב וחומוס
1. לא ידוע לי על זה
2. ואם זה נכון אז צריך לאסור זאת
3. זה שעושים עוול ומאשרים לשים חומרים מסרטנים בדבר אחד לא אומר שהפתרון זה להמשיך בעוול נוסף ולהמשיך למכור סיגריות מרעילות לציבור.
קאניביס הוא אולי לא הסם הכי מסוכן אבל הוא משנה את התודעה של האדם בצורה מסוכנת לו ולסובבים אותו
וגורם להתמכרות שמצריכה את הגדלת המינון
יכול להיות שזה משפיע בצורה שונה על אנשים שונים
אך בכל מקרה זה מסוכן שזה יהיה נגיש לכל אחד ושאנשים יוכלו לקחת את זה ולגרום לנזקים לאנשים אחרים.
בעיקר זה מסוכן כי הרבה מהאנשים שצורכים סמים עושים זאת כדי לצאת מתוך איזשהו משבר
ומן הסתם למטרה הזו זה רק יגרום ויתר נזק.
חומרים מסרטנים בתזונה יומיומית
לפורום שלום. כמי שקוראת בשקיקה את הכתבות וכן את התגובות רציתי לשם שינוי גם להגיב. במקצועי אני עוסקת במתן יעוץ תזונתי לאנשים במשקל עודף אבל גם לאנשים ששגרת האכילה שלהם היא איומה. המון אנשים מעמיסים על עצמם מזון מלא בחומרים מסרטנים, מבלי ידיעתם. רק אחרי שאני חושפת את הדבר בפניהם הם מתפלאים על כך ונחרדים. כמו כן בעניין עישון- ידוע שהמעשן מתקשה בירידה במשקל ויש בכך הפרעה גם לקשב הריכוז שלו, כשאנחנו נמצאים בקבוצת דיון. ראוי ליידע מעשנים על סכנות העישון בטווח קצר וארוך, משום שאין מספיק מודעות לכך בימינו ובטח לא בקרב הנוער שלנו, המעשן במספרים גדולים. ראוי לאסור על עישון במקומות ציבוריים! הדבר ימנע מחלות בקרב רוב האוכלוסייה הבוגרת. תודה לכם שאיפשרתם לי להגיב, אילנית-אוכל בריא
תתמקדו בדברים הרלוונטיים
אני מסכים עם הבחור מהתגובה הקודמת, מה הקשר נרגילה? זה הרבה פחות ממכר, וזה לא מציק לאף אחד, לא תראו בחיים בנאדם יושב בתחנת רכבת על הספסל ומעשן נרגילה על כולם נכון? חוץ מזה, ברוב המקרים אנשים שמעשנים נרגילה, עושים אתז ה עם חברים שלהם בסביבה שלהם, אז מה זה ישנה אם ייקרו את זה, סתם יגרמו לאנשים לסבול ואף אחד לא ישמח מזה
ואני אפילו לא מעשן נרגילה
אבל מה שבאמת צריך להתמקד בו זה הקטע הזה, תחנות אוטובוס, רכבת,וכל המקומות מהסוג הזה. אם אני מחכה למשהו, עומד בתור לאיזהשהו מקום, ושוב, בעיקר לאוטובוסים ורכבות, אני לא רוצה לזוז ממקום למקום כל שניה וחצי כי איזה שמוק אחד מתחיל לעשן עם כיוון הרוח
אלי!
ובגלל שאנשים עם סיגריה ביד זה כמו אישה במחזור, אז:"אתה יכול לזוז בבקשה?" זה בחיים לא אופציה
לצערנו אתה מגלה בורות בקשר לעישון נרגילה
עישון נרגילה מזיק כמו סיגריה ואף יותר.
משרד הבריאות מעוניין לא רק למנוע עישון כפוי במקומות ציבוריים אלא להוריד את אחוז המעשנים מכיוון שעישון טבק, בכל צורה שהיא, מזיק לבריאות, ומשרד הבריאות רואה לנגד עיניו את האינטרס הציבור הרחב של בריאות הציבור.
מלבד זאת - למדינה עולה הרבה מאוד כסף לטפל בנזקי העישון, ולכן יש למדינה גם אינטרס כלכלי להוריד את אחוז המעשנים.
באשר לנרגילה במקומות ציבוריים - כן מעשנים נרגילה בחופי ים, בפארקים ובפאבים. וזה מהווה מטרד.
ושוב - אם אתה חושב שנרגילה זה סתם עשן בטעם פירות - תחשוב שוב. זה מזיק. ולא, אין בזה ויטמינים. יש בזה את אותם רעלים כמו בסיגריה. ולא, המים לא מנקים את הרעלים, אפילו לא מפחיתים. ויש גם סכנה של הידבקות בהרפס כי את הפיה מעבירים מפה לפה.
אם אתה רוצה תפוח - תאכל תפוח.
אל תעשן טבק בריח של תפוח.
יש פה גורם כלשהו שנכנס לאתר ומקפיץ את ההצבעות נגד התכנית!
בימים בודדים ההתנגדות לתכנית עלתה מ-20 אחוז ל-35 אחוז, וממשיכה לגדול כל הזמן.
מעבר לכך - בסעיפים הספציפים, שנמצאים בדפים נפרדים - ההתנגדות לתכנית גדולה מאוד.
זה לא אמין.
יש פה גורם שנכנס לאתר ומקפיץ את ההצבעות נגד התכנית. יכול להיות שמדובר בהאקר פרטי שמתנגד לתכנית, ויכול להיות שיש פה התארגנות של חברות הטבק וגורמים אינטרסנטים נוספים.
האם יישום התכנית מושפע מההצבעה באתר?
באמת שאם יש משהו שלא צריך
באמת שאם יש משהו שלא צריך לעשות זה ייקור הטבק לנרגילה.
אני מבין מיסוי על סיגריות וכל שאר הדברים, אהל נרגילה ברוב במוחלט של הפעמים מעושנת במקומות שעישון פאסיבי פשוט לא אפשרי בהם אלא אם יושבים במרחק מאוד קטן מהמעשן.
בבקשה, אל תיקחו לנו את הנרגילות.
נרגילה מזיקות כמו סיגריה ואפילו יותר
ולכן חשוב להאבק בנושא הנרגילות.
ראשית - גם נרגילות מהוות מטרד. אנשים מעשנים אותן בחופי הים, בפארקים וגם בפאבים, ליד אנשים לא מעשנים, שהעישון מפריע להם.
שנית - המאבק בעישון הוא מאבק גם בעישון האקטיבי, לא רק בעישון הכפוי, ובדיוק כמו שהשאיפה היא להוריד את אחוז מעשני הסיגריות, כך השאיפה היא גם להוריד את אחוז מעשני הנרגילות ובכלל - את אחוז מעשני הטבק - בכל צורה שהיא.
בעד
בעד , אבל אולי כדאי לשים מכשירים אוטומטיים שיזהו את עשן סיגריות ומיד יבוא אנשים בשחור :)))
תומך לחלוטין - ככל שתהליך האכיפה יהיה יותר אוטומטי, כך
תומך לחלוטין - ככל שתהליך האכיפה יהיה יותר אוטומטי, כך האכיפה תהיה יותר קלה ויותר אפקטיבית.
בעד!
בעד!
מסגרת האכיפה לתוכנית
שלום רב, התוכנית רחבת היקף ומרשימה. בכדי שחלקי התוכנית שמיועדים להגן על הרוב המכריע של הציבור (שאיננו מעשן) מפני נזקי העישון הפאסיבי במקומות סגורים חייבת להיות מדיניות אכיפה אפקטיבית וקלה לביצוע.
הדרך לבצע זאת מורכבת מ 2 חלקים:
הראשון - להגדיר רמות זיהום אוויר המותר בעסקים ציבוריים\מרחב ציבורי. ולצייד כל פקח במכשיר מדידה מתאים המסוגל למדוד במדויק את רמות הזיהום.
השני - ליצר תלות בין רישיון העסק לבין עמידה בתקן זיהום האוויר. בדיוק כמו התלות שקיימת בין רישיון העסק לתחומים אחרים עליהם מפקחת המדינה כמו תקנות כיבוי האש, תברואה, צפיפות וכן הלאה.
כך שעברות חוזרות ונשנות תגרומנה לשלילת רישיון העסק (על גרף ידוע מראש שיחולק לבעלי עסקים).
מהלך כזה ישפר במיוחד את המצב בבארים ודיסקוטקים שמהווים את "שער הכניסה" של הסיגריות לחיים של צעירים רבים.
תפסיקו לסנן תגובות!, בפעם השלישית, תגובה לעמותה
התגובה שכתבם היא מוזרה, ראיתם פעם את הערפיח מעל ערי הארץ? מה אתם עושים בנדון?, האם אתם דואגים לחוק בנייה בקו החוף המונע כניסת אוויר מהים?.
לגבי 1. קרא שוב שכתבתי על אנשים מעל גיל 70 שכן מעשנים ולידיעתך אפשר גם לשמור על אורך חיים בריא מבחינת תזונה וספורט ולעשן.
2. בחיים לא שמעתי על מישהו/י שמעשן 10 קופסאות סיגריות ביום וחי עד גיל 200 אך כן שמעתי על 1000 שלא מעשנים ומתו לפני גיל 60.
3. אז תן/י לנו להמשיך לעשן ולמות מהר וכך הבעיה של הלא מעשנים תפטר (תרתי משמע).
4.שוב העישון כשלעצמו לא הורג, אך הוא אחד הגורמים המאיצים, כתבתי כבר שאינני טוען לטובתו.
5. באותה מידה אין הצדקה להתנפל על המעשנים, אולי תטפלו בערפיח המכסה את הערים?, כל הממתין 15 דקות בתחנת אוטובוס חשוף למזהמים שנפלטים מהאוטובוס שעבר לידו ושנשימה אחת ממנו שווה לעישון כחמש קופסאות סיגריות.
6. לא מדוייק, בשנת 2008 הכנסות המדינה ממכירת סיגריות בלבד (לא כולל מוצרי טבק אחרים) עמד על 3.6 מילארד שקל, בשנת 2009 הסכום עמד על 4.1 מיליארד שקל ובשנת 2010 הסכום צפוי להיות מעל 5 מיליארד כך שסכומים אלו הם פי 3 מסכום הוצאות הבריאות שכתוב בכתבה זו, מיסוי הסיגריות עומד כיום על כ- 260% ובהתאם למחקר שפורסם כאן מחיר זה היה אמור להוריד את אחוז המעשנים ב- 104% ואם זה לא קורא אז המחקר שגוי מיסודו.
7. אין עניין של דימוי עצמי נמוך אך ישנה רדיפה חולנית כלפי המעשנים וזה בדיוק העניין מעשיכם מרחיקים את המעשנים ולא מקרבים אותם, כאשר מישהוא/היא חולה בשפעת עולה לאוטובוס שאין בו חלונות ומדביק לפחות 50 נוסעים נוספים זה בסדר כי זה לא מסריח נכון?, וכשמוסיפים לך במים פלואור המרעיל את האוכלוסיה זה בסדר כי אין בו טעם נכון?, כאשר מוסיפים לך דשן סינטטי ליבולים אשר בחלקו נשטף לים ומחסל את הדגה זה בסדר נכון?, לשתות מבקבוקי פלסטיק שגורמים לך לשינויים הורמונלים ועלולים לסרטן זה בסדר נכון?, הוספת חומרי הקצפה לסבון ולשמפו שעלולים לסרטן זה בסדר נכון?
ומה עם הממצא שפורסם בקישור על השמנה ודיאטה שהם מהווים סיכון גבוה יותר מטבק בללקות בסרטן? זה בסדר נכון?, יש לנקוט בצעדים נגד אנשים שמנים ולהטיל מס של 260% על מוצרים דיאטטים.
כבר כתבתי שאני לא בעד עישון אך העיסוק בו נהפך לחולני ומטורף, מי שרוצה לצמצם את התופעה יכול לעשות זאת על ידי פתיחת מרכזי גמילה חינם אין כסף ולהפסיק לכלכל ועדות חוקים וארגונים המקבלים תקציבים מהמדינה, המעשנים משלמים גם ביטוח בריאות ועל כן הם תמיד אלה המשלמים פעמיים לכן זכותם המלאה לנצל את מערכת הבריאות ואינם מהווים נטל כלכלי על הלא מעשנים, לאור החוק הקיים אחוז החסיפה של הלא מעשנים לנזקי הטבק נמוכים מאוד ואינה מצדיקה את העליום התיקשורתי והחוקי.
השורה התחתונה..
קראתי את כל המגילה שכתבת. ועם חלק מהדברים אני מסכימה אך אין בזה כדי לשנות את השורה התחתונה המאוד פשוטה :
ההבדל הוא שמי שמעשן עושה זאת בצורה אקטיבית ורק לצורכי הנאתו האגואיסטית .
אין כאן שום דבר פרודוקטיבי או חיובי לציבור במעשה זה.להפך בשביל ההנאה שלו-הוא מרעיל את סביבתו והאנשים בסביבתו.
לכן זכות הציבור להגביל אותו לצורך הגנה על בריאות הציבור.
לכן כל הדוגמאות שנתת לא רלוונטיות.
הידד
קדימה גמזו, אני איתך. מוכנה ומזומנה לקחת חלק במבצע. קדימה בריאות הציבור, בואו נעשה שינוי.
הכל תלוי באכיפה. בפאבים ומועדונים מעשנים בלי הפסקה
בפאבים ומועדוני ריקודים מעשנים בלי הפסקה. פקחים לא באים כמעט לעולם, ואם הם באים אז אומרים מהר לכולם להפסיק לעשן. כמובן שעדיין יש צחנה באוויר. חשוב לא לזנוח את המאבק גם במקומות כאלה, ולתת קנסות גם על סמך ריח בלבד.
חוץ מזה, צריך להכריח את גורמי האכיפה לאכוף
האינדיאנים עישנו מריחואנה,מאז קרטלי הטבק נלחמים בצמח הקדוש
יש לאפשר גידול צמחי מרפא באופן חופשי לכל אזרח , הטבק מסוכן מאוד , המריחואנה רפואית ולא מסרטנת ולהפך מרפאת .
אתר יחצנות בשת"פ קרטלי הממון =משפחות הפשע
קרטלי הממון המשווקים את המוצר בשת"פ עוזריהם ושכיריהם בתוך מוסדות השלטון הישראלי .
כפי שקרה עם גוגל , ועוד חברות קרטלים מונופוליסטיות .
עישון בדירה סמוכה
שלום,
תצילו בבקשה,
השכנה מדירה סמוכה (בנין פינתי חלונות של דירות מחוברים זה אל זה) מעשנת באופן רצוף (כל רבע שעה) ואדים ניכנסים אלי. מה האלטרנטיבה ? להיות כל החיים עם מזגן ? לעזוב בית ?
מה אפשר לעשות ? מה חוק אומר במקרים כאלה?
תודה רבה מראש
1. לתבוע את השכנה תביעת נזיקין שאין בעיה להוכיחה 2. לכתוב לכל
מי שנוגע בחוק למניעת עישון ולדרוש להרחיב את החוק לבתים, מרפסות וחדרי מדרגות. 3. להזמין משטרה ולהתלונן על תקיפה
שים לה מול החלון מאוורר תעשייתי שיחזיר לה את העשן
שים לה מול החלון מאוורר תעשייתי שיחזיר לה את העשן
הצילו אותי גם
השכן מהפנטהאוס עושה מנגל כל יומיים והריח מטריף אותי ונדבק לבגדים, ואני בכלל צמחוני, מה עלי לעשות?, לעבור בית או לחוקק חוק נגד מנגלים?
תודה
מטורף וחולני
העיסוק בנושא נהפך לדבר מטורף וחולני, אנשים שמעשנים מרגישים כג'וקים שיש לחסלם לפני שהמגפה תתפשת, והלא מעשנים חושבים שבחיסול התופעה הם "מנקים " את סביבתם וניצלים ממוות בטוח.
שימו לב שכל מה שהממשלה מציאה זה רק "צימצום" החשיפה לעישון ונזקיו ולא מיגור התופעה, אל תשכחו שהמדינה מרוויחה מיליוני שקלים ממיסים המוטלים על דברי טבק ובודאי אינה מעוניינת להפסיק את זרימת המזומנים לקופתה אך יחד עם זאת היא מעוניינת להציג את עצמה כדואגת לבריאות תושביה וזו צביעות מופגנת.
אינני שולל שקיים קשר בין עשון לתמותה אך זה נובע ממכלול מרכיבים העישון כשלעצמו אינו הורג, עובדה היא שרבים מהמעשנים עברו את גיל 70, אך במקום לטפל במחלה הממשלה מטפלת בתוצאותיה קרי המכורים לעשון.
לדעתי במקום כל החוקים ותתי חוקים שפרנסים את האשלייה של "דאגה לבריאות הציבור" יש באמת לדאוג לציבור על יד:
1. איסור פירסום למוצרי טבק.
2. תוכנית גמילה מעשון חינם לכל המעוניין בכך הכולל טיפול פסיכולוגי מתאים.
לאחר זאת אני גם ממליץ להפסיק למכור "רעלים" אחרים כגון חומרים משמרים במזון, הפסקת יבוא מכוניות ואוטובוסים המונעים בדלק, סגירת מפעלים המזהמים את הנחלים, הפסקת השימוש בטלפון נייד, הפסקת השימוש בחומרים פלסטיים כולל בקבוקי השתייה למיניהם, הפסקת השימוש בדשן סינטטי, איסור שימוש חומרי הדברה ביבולים, הפסקת השימוש חומרים מסרטנים בבניית כבישים (נשטף עם הגשם לים ולמאגרי מים תת קרקעיים), הפסקת השימוש בשקיות ניילון ובלונים, איסור יבוא של מוצרים אלקטרוניים המכילים זרחן ועופרת, הפסקה מיידית בשימוש בתדרי רדיו ומנורות פלוארסנטים, הפסקת הרעלת התושבים על ידי שימוש בפלואור במי השתייה, איסור שימוש בשנאיי מתח הפולטים קרינה מייננת, איסור שימוש במטהרי אוויר ובדאודוראנטים המכילים אלומיניום, איסור שימוש בחומר קוטל חרקים המרעיל את הסביבה ואיסור ייצור מוצרים בכלל אלא בתנאי שניתן להשתמש במלוא חומר הגלם ללא שאריות רעילות.
מה שאתה מציע זה שטויות!!
מה שאתה מציע זה שטויות!! כיוון שסיגריות לא מועילות לשום דבר ואילו אוטבוסים ומפעלים ושאר דברים יש בהם תועלת ,אדוני תעשן כמה שבא לך אך לא במקום שמזיק לאחרים מה לא ברור פה פשוט תנו לנו לנשום אויר נקי וזה שבא לך לעשן סבבה מבחינתי תיחנק בעשן שלך רק אל תרעיל אחרים!!
מרכיבי התוכנית הלאומית לצמצום העישון ונזקיו
העישון הוא גורם המוות הגדול ביותר בעולם, הניתן למניעה.
לטווח רחוק ברור למדי שהרצון של כולם, הן מעשנים מכורים והן לא מעשנים, שהעישון ייעלם, וסביר להניח שזה ייקרה לקראת שנת 2050 לפי הדוח של קבוצת הפיננסים סיטי מלפני מספר חודשים. אך עם זאת, התוכנית הנוכחית פועלת להשגת מטרות מוגדרות לקראת שנת 2020, ברור למדי שיהיה לזה המשך.
אתה רשאי להניח הנחות שונות, אך העובדות המדעיות הן חד משמעיות ואין עליהן חולק, גם לא מקרב תעשיית הטבק, כך שאתה די בודד בהנחותיך.
איסור פרסום ושיפור מערך הגמילה הם חלק מרכזי מהתוכנית, לצד אמצעים רבים נוספים - עקרון הכוללנות הינו הבסיס להצלחת התוכנית כולה והפרטים השונים בנפרד.
כשיוכח שבלונים ושקיות הורגות/מקצרות את החיים לכחצי מהמשתמשים שלהם, בדומה לסיגריות, הם כנראה גם יזכו לתוכנית מוגדרת ורחבת היקף.
כמובן שיש הרבה נושאים ובעיות לטפל בהם, אך אין היגיון, תלות והכרח שכל התוכניות לכל הדברים השונים ייעשו ביחד ובמקביל, או שלא ייעשו בכלל, יש תיעדוף בסיסי וכמובן שיש גם מרכיב של חלוקת סמכויות ואחריות בין גופים שונים.
מטורף וחולני הוא אדם שמוכן לשאוף אל גופו עשן רעיל ועוד לשלם על כ
1. גיל 70 הוא גיל צעיר כיום.
לעבור את גיל 70 זה דבר נפוץ מאוד בימינו - במיוחד אם אתה לא מעשן ובגדול מנהל אורח חיים בריא (תזונה, ספורט, אי עישון ואי חשיפה לשמש).
2. על כל אדם שעישן 10 חפיסות ביום וחי עד גיל 200, יש 1,000 אנשים שעישנו הרבה פחות ומתו בגילאי ה-60 שלהם.
3. לא חוכמה רק לחיות, השאלה גם איך. המעשנים לא רק מתים יותר מוקדם, הם גם חולים בצורה קשה עוד לפני המוות - בעיקר סרטן, מחלות לב, כלי דם ומחלות ריאה ונשימה. איכות החיים שלהם ירודה. הם נראים מבוגרים מגילם, יש להם שיניים צהובות, ריח רע מהפה ומהגוף, קמטים, כתמים, אימפוטנציה.
4. העישון הורג. העישון לבדו הורג. כמובן שככל שמעשנים יותר - העישון מזיק והורג יותר מהר, ואם עושים דברים מזיקים נוספים - זה בהחלט מזרז מחלות ומוות.
5. זיהום אוויר ממקורות אחרים לא מצדיק זיהום אוויר מסיגריות. עוולה אחת לא מצדיקה עוולה אחרת.
6. המדינה לא מרוויחה על עישון. ההפסד הוא גדול בהרבה - אשפוזים, תרופות, ניתוחים, אובדן ימי עבודה, תשלומי ביטוח לאומי וכו' וכו'. כל אלה יותר גבוהים מהמסים על סיגריות.
המדינה גם הייתה מעדיפה לוותר על המס. בריאות הציבור חשובה יותר.
לחשוב שהמדינה מרוויחה מעישון זאת מחשבה צינית.
7. המעשנים הם לא ג'וקים וחבל על הדימוי העצמי הנמוך.
מעשיכם יקרבוכם ומעשיכם ירחיקוכם.
כאשר המעשנים מעשנים במקומות ציבוריים או בקרבת אנשים לא מעשנים - הם מהווים מטרד.
ובכלל - מי היה רוצה שהילד שלו או חבר שלו יעשן?
זה דבר מיותר ומזיק ועליו להעלם מהעולם.
תגובה לעמותה
התגובה שכתבם היא מוזרה, ראיתם פעם את הערפיח מעל ערי הארץ? מה אתם עושים בנדון?, האם אתם דואגים לחוק בנייה בקו החוף המונע כניסת אוויר מהים?.
לגבי 1. קרא שוב שכתבתי על אנשים מעל גיל 70 שכן מעשנים ולידיעתך אפשר גם לשמור על אורך חיים בריא מבחינת תזונה וספורט ולעשן.
2. בחיים לא שמעתי על מישהו/י שמעשן 10 קופסאות סיגריות ביום וחי עד גיל 200 אך כן שמעתי על 1000 שלא מעשנים שמתו לפני גיל 60.
4.שוב העישון כשלעצמו לא הורג, אך הוא אחד הגורמים המאיצים, כתבתי כבר שאינני טוען לטובתו.
5. באותה מידה אין הצדקה להתנפל על המעשנים, אולי תטפלו בערפיח המכסה את הערים?, כל הממתין 15 דקות בתחנת אוטובוס חשוף למזהמים שנפלטים מהאוטובוס שעבר לידו ושנשימה אחת ממנו שווה לעישון כחמש קופסאות סיגריות.
6. לא מדוייק, בשנת 2008 הכנסות המדינה ממכירת סיגריות בלבד (לא כולל מוצרי טבק אחרים) עמד על 3.6 מילארד שקל, בשנת 2009 הסכום עמד על 4.1 מיליארד שקל ובשנת 2010 הסכום צפוי להיות מעל 5 מיליארד כך שסכומים אלו הם בין פי 3 לפי 4 מסכום הוצאות הבריאות שכתוב בכתבה זו.
7. זה בדיוק העניין מעשיכם מרחיקים את המעשנים ולא מקרבים אותם, כאשר מישהוא/היא חולה בשפעת עולה לאוטובוס שאין בו חלונות ומדביק לפחות 50 נוסעים נוספים זה בסדר כי זה לא מסריח נכון?, וכשמוסיפים לך במים פלואור המרעיל את האוכלוסיה זה בסדר כי גם אין בו טעם רע נכון?, כאשר מוסיפים לך דשן סינטטי ליבולים אשר בחלקו נשטף לים ומחסל את הדגה זה בסדר נכון?, לשתות מבקבוקי פלסטיק שגורמים לך לשינויים הורמונלים ועלולים לסרטן זה בסדר נכון?, הוספת חומרי הקצפה לסבון ולשמפו שעלולים לסרטן זה בסדר נכון?
ומה עם הממצא שפורסם בקישור על השמנה ודיאטה שהם מהווים סיכון גבוה יותר מטבק בללקות בסרטן? זה בסדר נכון?.
כבר כתבתי כמה פעמים אני לא בעד או תומך נלהב בעישון אך העיסוק בו נהפך לחולני ומטורף, מי שרוצה לצמצם את התופעה יכול לעשות זאת על ידי פתיחת מרכזי גמילה חינם אין כסף.
תגובה לעמותה
2. בחיים לא שמעתי על מישהו/י שמעשן 10 קופסאות סיגריות ביום וחי עד גיל 200 אך כן שמעתי על 1000 שלא מעשנים שמתו לפני גיל 60.
6. לא מדוייק, בשנת 2008 הכנסות המדינה ממכירת סיגריות בלבד (לא כולל מוצרי טבק אחרים) עמד על 3.6 מילארד שקל, בשנת 2009 הסכום עמד על 4.1 מיליארד שקל ובשנת 2010 הסכום צפוי להיות מעל 5 מיליארד כך שסכומים אלו הם בין פי 3 לפי 4 מסכום הוצאות הבריאות שכתוב בכתבה זו.
7. זה בדיוק העניין מעשיכם מרחיקים את המעשנים ולא מקרבים אותם, כאשר מישהוא/היא חולה בשפעת עולה לאוטובוס שאין בו חלונות ומדביק לפחות 50 נוסעים נוספים זה בסדר כי זה לא מסריח נכון?, וכשמוסיפים לך במים פלואור המרעיל את האוכלוסיה זה בסדר כי גם אין בו טעם רע נכון?, כאשר מוסיפים לך דשן סינטטי ליבולים אשר בחלקו נשטף לים ומחסל את הדגה זה בסדר נכון?, לשתות מבקבוקי פלסטיק שגורמים לך לשינויים הורמונלים ועלולים לסרטן זה בסדר נכון?, הוספת חומרי הקצפה לסבון ולשמפו שעלולים לסרטן זה בסדר נכון?
ומה עם הממצא שפורסם בקישור על השמנה ודיאטה שהם מהווים סיכון גבוה יותר מטבק בללקות בסרטן? זה בסדר נכון?.
כבר כתבתי כמה פעמים אני לא בעד או תומך נלהב בעישון אך העיסוק בו נהפך לחולני ומטורף, מי שרוצה לצמצם את התופעה יכול לעשות זאת על ידי פתיחת מרכזי גמילה חינם אין כסף.
גם משאיות וחומר מקציף בסבון
גם משאיות וחומר מקציף בסבון ושמפו.
יש לשים לב שעל פי הפירסום (באנגלית) בקישור הבא: http://en.wikipedia.org/wiki/Cancer אפשר להבין שטבק מהווה רק 25%~30% מהמקרים של חולי סרטן, לאומת זאת ברוב המקרים סרטן נגרם מדיאטה והשמנה ( 30%~35%) ואם זאת אני לא רואה שום חוק נגד דיאטה והשמנה המהווה בין 14%~20% ממקרי המוות, רק 1 מכל 5 חולי סרטן בעולם מתים משימוש בטבק.