שיתוף הציבור בנושאים משולחן הממשלה
  • דף הבית
  • שיתוף הציבור
  • בלוג
  • אודות
    • שותפים

נושאים לדיון

• ביטחון
  • הגנת הסביבה
  • חברה ורווחה
  • מדיה חברתית
  • מיסים וכלכלה
  • תקשורת
  • תשתיות
  • בנייה ודיור
  • חוק ומשפט
  • חינוך
  • בריאות
  • רכב ותחבורה
  • עבודה ותעסוקה
  • עליה וקליטה
  • חקלאות ובעלי חיים

פוסט אחרון

06.01.2013 | יום ראשון 16:11
ועדת הבחירות המרכזית קבעה כי הופעתה של שרית חדד הפרה את חוק דרכי התעמולה
בעקבות עתירתה של רשימת "יש עתיד", קבע יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, שופט בית המשפט העליון, השופט אליקים רובינשטיין, כי רשימת הליכוד-ישראל ביתנו הפרה את הוראות חוק הבחירות (דרכי תעמולה)...
לבלוג שיתוף הציבור»

גוגל סטריט וויו: התגובות שלכם מגיעות לשרים!

גוגל סטריט וויו: התגובות שלכם מגיעות לשרים!

• משרד ראש הממשלה
  • ביטחון
  • גוגל סטריט וויו
  • 297 בעד
  • 166 נגד
  • סה"כ: 463 הצבעות

את הדיון אודות גוגל סטריט וויו, ביוזמת השר מיכאל איתן, הצגנו לפניכם לפני כחודשיים. כעת, לקראת ישיבת צוות השרים שתערך ביום ב' הקרוב, ה- 16/5/11, אנו מציגים בפניכם את סיכום הדיון ואת התגובות שהונחו בפני צוות השרים.

16/5: עידכון על ישיבת השרים שנערכה.

הדיון הציבורי באתר היה סוער מאד: למעלה מ- 4500 גולשים הצביעו ולמעלה מ- 1400 תגובות נאספו. אתם הצבעתם, הגבתם והסברתם מדוע, לדעתכם, שירות הגוגל סטריט וויו צריך, או לא צריך, לקחת להיות מיושם הלכה למעשה בישראל.

חלקכם טענתם שמדובר ביוזמה קריטית למדינת ישראל מבחינה הסברתית. חלק מהגולשים אף סיפרו על יתרונות השירות. כך סיפר הגולש אלון: "אני מתגורר בחצי השנה האחרונה בסאו פאלו ברזיל לפני כ- 3 חודשים מיפתה גוגל את רחובות הערים הגדולות בברזיל... מאז חיי השתפרו לבלי הכר ... האפשרות לראות רחובות ממש ולזהות אזורים טובים יותר או פחות עזרה לנו מאוד בחירת אזור מגורים. בהחלטה איפה לבקר והיכן לא..."

חלק מכם ראיתם בגוגל סטריט וויו כלי טכנולוגי מהמעלה הראשונה, כזה שיוביל לפיתוחים טכנולוגיים מקומיים נוספים וידחוף את הכלכלה קדימה. כמה מכם אפילו שתפו אותנו בהכנות שעשו לטיולים בחו"ל ועד כמה הכלי הזה עזר להם להתמצא בקלות במקומות הרחוקים כך סיפר הגולש אנדרי שאמר: "כשתכננתי את הטיול האחרון שלי ללונדון השתמשתי בסטריט וויו - כשהגעתי ללונדון הכרתי את הרחובות כאילו גרתי בהם מאז הייתי ילד קטן. ללא ספק, כתייר זה שיפר מאד את החוויה שלי, הייתי מוכן לטיול - בחרתי את מסלולי ההליכה שלי ותחושת הביטחון שלי ביעד הטיול התגברה - הגעתי לעיר ללא החשש להיתקל במקום זר שאיני רגיל אליו...". 

עם זאת, היו שטענו בתוקף שהשירות הטכנולוגי החדשני מסכן את ביטחון מדינת ישראל, ובניגוד למדינות אירופה, אין מקום ליישם אותו כיום בישראל. הגולש גיא סבר כי: "...כמות האזוריים הביטחוניים בישראל עצום... על כן בעזרת המיפוי הנ"ל של גוגל ... רק ע"פ דרך השלילה ... יוכלו אויביי ישראל להפציץ יעדים אסטרטגים בקלות יחסית, זאת מבלי להעלות בכלל את כמות המידע המודיעיני שיושג לגבי האזורים בהם מצויה התקהלות יומיומית של חיילים..."

הגולש שי פישר, התנגד לשירות ממניעים של הגנה על הפרטיות: "...מדוע שנאפשר לחברה פרטית לאסוף עלינו כל כך הרבה מידע? נכון שבינתיים מדובר בחברה נחמדה, אך מי ערב לנו שלא ייעשה שימוש במידע רגיש בעתיד?מי ערב שהם באמת אינם אוספים מידע מלבד התמונות, אולי הם רק התחייבו לא להיתפס שוב באיסוף המידע..."

מה קורה עכשיו?

כלל התגובות שנאספו באתר ובתיבת הדואר של שיתוף הציבור נאספו ותומצתו למסמך מסכם, שהופץ לצוות השרים אמש, (יום ה') כהכנה לדיון. את המסמך תוכלו לקרוא כאן. כל שאר התגובות נאספו אף הן והופצו לצוות השרים אמש. בכלל התגובות תוכלו לצפות בדיון עצמו בכתובת http://shituf.gov.il/discussion/457.  בינתיים, אנו נמשיך לעדכן אתכם בכל החלטה של צוות השרים. תודה לכם על ההשתתפות!

• share
  • Tweet
  • הוסף תגובה חדשה
  • גרסה להדפסהגרסה להדפסה
  • הורד את הנושא כקובץהורד את הנושא כקובץ

תגובות

האם מישהו קיבל תגובה

הוגש ע"י Ariely ב־ב', 09/26/2011 - 18:11.

האם מישהו קיבל תגובה מהשרים?

אני לא קיבלתי.
שלחתי דואל אישי לכל אחד מחברי הממשלה בנושא המחאה החברתית.
לא קיבלתי אף התיחסות.
אותו דואל נשלח גם לועדת טרכטנברג.
הם ביקשו רשות להוסיף אותו לדוח הסופי.
קישורית למה ששלחתי :
http://www.youtube.com/watch?v=kfZdskmsLU8

העם התגובות לשרים הם כמו רחוב חד סיטרי?
הציבור כותב- וזה מנותב ישרות לפח?

בברכה
אריאלי מןרדכי

• השב לתגובה זו

עוד בעניין צדק חברתי

הוגש ע"י ניצה קרן ב־א', 09/04/2011 - 09:11.

חזרתי משבוע נופש בבית מלון מאוד צנוע ופופלרי בעיר טבריה.

מכיוון שהמלון היה עמוס לאיפה וקשה מאוד היה לשהות בו, החלטנו להנות מחופיה המרהיבים של הכינרת.

שנים שלא עלה בידינו לטייל באזור ולכן ההפתעה המרה לא אחרה לבוא.
כל חופי הכינרת גובים סכומי עתק . כיצד ייתכן שהימה היחידה,היפיפיה והקטנה שהיא של כולנו הופכת לימה פרטית של כל מיני גופים.
בחוף התכלת שילמנו 80 שקלים לכניסה(40 לכל אדם) ואף לא קיבלנו קבלה על הסכום ששילמנו.

עין גב גובה 30 לאדם, חוף צנוברי 55 שקלים ועוד ועוד כל חוף ומחירו.

בדרכנו חזרה לדרום החלטנו לעצור לשתיית קפה בחוף ינאי או במכמורת - שוב כל חוף גובה דמי כניסה.לא עזרו הטענות שברצוננו לעשות הפסקת תה ולהמשיך.
לאן היגענו?????. - להנות מחוף ים - חופי ים אותם "העמך"צורך, הפכו להיות עניין של מותרות.ארץ חמה, שטופת שמש, מלאה בחופים אך הם בגדר "אותם תראה ושמה לא תיגש" -

זהו גזל חברתי!!!!!!!!!!! - קפיטליזם חזירי ופירצה קוראת לגנב. לא כולם משלמים. לא מחלקים קבלות ודבר כל כך טבעי ומובן מאליו כמו הנאה מחופי ים פתוחים ונגישים הופכים לחומות להנאה לבעלי יכולת בלבד.

• השב לתגובה זו

אוצרות הטבע הישראלי

הוגש ע"י DesignArea ב־ב', 10/10/2011 - 16:47.

אוצרות טבע ישראלי כמו הכנרת וים התיכון שייכים לכולם, ואני מסכימה שצריך לגבות סכום, אבל סמלי בלבד, כדי שתושבי ישראל יכולו להנות מנופיה. לכן על הממשלה למתג את אוצרות הטבע הישראלי בארץ ועוד יותר בחו"ל על מנת שתיירות פנים וחוץ ייגדלו. ושתיירות החוץ תממן את האחזקה והטיפול באתרי הטבע. תיירות הפנים תהנה ותתחנך על ערכי א"י ונופיה. על מנת שתיירות חוץ תגיע לארץ ותשמח "להשאיר" פה את כספה, על הממשלה למתג את אוצרות הטבע שלנו ועל מנת שילדי ישראל יתחנכו על ערכי הטבע והישראליות, חייב משרד החינוך למתג את אוצרות הטבע הישראלים בשיעורי ביה"ס, טיולים והתנדבות תלמידים בשמורות הטבע. אני בעצמי נהנית לטייל עם משפחתי, וכ"כ טוב לי בטבע, שמה שמאיב עליו הם הטיולים שצריך לשלם בכל נקודה - המקשים על הכיס.

• השב לתגובה זו

זה לא חדש....חופי המדינה בידים של עברינים....הם תורמים לפוליטיק

הוגש ע"י מרים ב־ש', 09/10/2011 - 10:18.

לצערי המדינה שלנו ....שולטים בא עברינים.....וגם תיקונים ....עברינים עם צוורון לבן.....שבעצם כולם שולטים בפוליטיקה.....ובשם המשחק .......אנחנו רוב הציבור ....מפרנס את כולם......ושותקים......עד מתי?????????. עכשיו אני מקווה דור שלם התעורר ואומר עד כאן......אנחנו נשנה את שם המשחק.

• השב לתגובה זו

גוגל סטריט ויו

הוגש ע"י איציק ב־א', 08/28/2011 - 15:38.

אני נגד השרות הזה שכן רמת החשיפה גבוהה ולציבור לא תהיה כל שליטה על כך למרות שניתן יהיה לנות בבקשת הסרה לגוגל. אך מלכתחילה השרות הזה פסול בעיני. אין סיבה שגוגל תאדיר את עצמה על חשבון הפרטיות של האזרח. אנו כאזרחים נטולי יכולת לדעת מתי ואיך יחשפו אותנו בגוגל ומכאן שהשרות הזה פסול בראשיתו.
אני מבקש מכם לפעול לביטול ההסכמה שנתן משרד הפנים .
תודה מראש

• השב לתגובה זו

עצומה למען 15000 משפחות גמלאי משטרה ושב"ס

הוגש ע"י משה דוד ב־ד', 07/27/2011 - 17:56.

להלן הקישור ויש בתוך העצומה גם קישור לבלדה לגימלאים ביו טיוב.

http://www.atzuma.co.il/gimlaim1

• השב לתגובה זו

יש map שמראה את הבנין ואת כל הרחוב שאתם גרים בו

הוגש ע"י אלונה ב־ד', 06/22/2011 - 11:36.

למעשה לא הבנתי מה השרות של גוגול עד שקראתי את הכתבה היום.

כבר מזה שנים רבות קיים השרות של map מצלמים את כל הרחובות והבתים עם ציון מספר של בית.
אלא מה הם מצלמים רק את החזיתות ולא את הכניסות הנוספות.
לשרות הזה יש שתי צדדים.
אחד חיובי ואחד שלילי.
החיובי הוא שאם הייתי יודעת על השרות הזה הייתי מסתכלת ובודקת את הבית לפני שקניתי אותו.
ורואה איך הוא ממוקם.
אך מאחר ומצלמים רק את החזית ולא את הכניסות הפנימיות זה השלילי בו.
אי אפשר לראות את הצפיפות בין כל בית לבית.ואיך מטפלים בבית מבחינת הניקיון.
יתרה מכך הם מראים רחובות ראשיים,למשל בסוקולוב פינת חולון מראים שם את כל היופי והטיפוח של העצים,
ומציינים זאת.
וככה האנשים נוטים לחשוב שכל הרחוב הוא כזה.
אז אני מזהירה את האנשים שאתם קונים בית תסתכלו במפה בדיוק היכן הוא נמצא.
מה מצלמים ותבדקו בשבע עיניים את הצפיפות.
שאנשים נכנסים כאילו לתוך הבית במבטים שלהם ובולשים כל היום.
השרות של map הוא כמו השרות של גוגל.
אבל הטכנולוגיה הזאת עוזרת לשלילה אצל מחבלים
שיודעים איפה יש מרכזים מסחריים וכו'
ואז קל גםלהם להגיע ממקום למקום ולערוך פיגוע אליה וקוץ בה.

• השב לתגובה זו

גוגל סטריט וויו

הוגש ע"י בליק ב־ג', 09/13/2011 - 09:49.

השרות הושק כבר בישראל, אתמול היתה כתבה על כך ,זה שרות מעולה וטוב כך אפשר למצוא בתים למכירה לראות מקומות של תיירות ועוד.

הנה פה http://www.theiphoner.co.il/tag/google-street-view/

• השב לתגובה זו
  • דף הבית
  • RSS
  • אודות
  • השותפים של שיתוף
  • צור קשר
  • ישראל במדיה החברתית
  • ממשלה שלום
  • About
  • מפת האתר
share

היצירה אתר שיתוף הציבור מוצעת תחת רישיון ייחוס-שיתוף זהה 2.5 ישראל של Creative Commons.

Creative Commons License